Кримінал
1 тис. доларів за довідки про непрацездатність: Поліція затримала інспектора Держпраці Дніпропетровської області

1 тис. доларів за довідки про непрацездатність: Поліція затримала інспектора Держпраці Дніпропетровської області

Службовець вимагав 1 тис. доларів хабара за «вирішення питання» у складанні висновку та видачі довідки двом громадянам про хронічне професійне захворювання. Така довідка давала змогу отримати страхові виплати у зв’язку втратою працездатності. Чоловіка затримали під час одержання частини хабара - 24 тис. грн.

Про це повідомляють Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України та прокуратура Дніпропетровської області.

В ході слідства правоохоронці задокументували факт вимагання 1 тис. доларів неправомірної вигоди за «вирішення питання». Кошти фігурант отримував у 2 етапи.

Вчора, 18 серпня, головного державного інспектора затримали під час отримання другого «траншу».

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури головному державному інспектору одного з відділів обласного управління Держпраці повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів – тримання під вартою.

Припинили корупційну схему та встановили причетних осіб оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області, слідчі обласної поліції спільно з Дніпропетровською обласною прокуратурою.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також: Хочемо грати в Кривому Розі: Футбольний клуб «Кривбас» заявив на сезон 2 стадіони в Україні;

63-річний пенсіонер кулаками забив до смерті людину;

У Дніпрі 44-річний чоловік вкрав у неповнолітнього велосипед;

У Кривому Розі розшукують 28-річного Володимира Колєснікова.

2022-08-19 20:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин