Події
Життя
1,82 млрд грн за перше півріччя: Фонд держмайна відзвітував про свою роботу у сфері приватизації

1,82 млрд грн за перше півріччя: Фонд держмайна відзвітував про свою роботу у сфері приватизації

Про підсумки роботи Фонду держмайна у сфері приватизації та приватизаційні процеси на Дніпропетровщині, розповіла начальник регіонального відділення Фонду держмайна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Ганна Камлик.

За перше півріччя команді ФДМУ вдалося залучити до держбюджету рекордні за десятиріччя — 1,82 млрд грн.

Навіть попри війну, яка спричинила складну економічну ситуацію конкуренція на приватизаційних аукціонах зросла — в середньому за об’єкт змагається 4,2 учасника, а здорожчання активів у середньому становить понад 3,5 раза.

Зокрема Регіональним відділенням ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях за перше півріччя 2023 року через приватизаційні аукціони було залучено до бюджету 54 млн 155 тисяч, з них 51,6 млн грн за об'єкти Дніпропетровщини. Найуспішнішим аукціоном став продаж Єдиного майнового комплексу державного підприємства „Придніпровський експертно-технічний центр Держпраці” у місті Дніпрі. За цей актив змагались 3 учасники, ціна зросла  майже у 3 рази, з 14,6  млн до 40 млн грн. В результаті торгів за комплекс гаражів у Кривому Розі, в якому взяли участь 9 учасників, стартова ціна зросла з 139 тис. до 654 тис. грн. Нежиле приміщення з майном в місті Апостолове придбано за 250  тис грн, при стартовій ціні -   42,6 тис. грн.

„Дякуємо усім, хто інвестує в Україну! Це значна підтримка наших Сил оборони, яка наближає омріяну перемогу Сьогодні ми маємо що запропонувати бізнесу, підтримуючи та надаючи можливості для їх розвитку,”- зазначила Ганна Камлик.

В інвестиційному меню Регіонального відділення на найближчу перспективу представлені об’єкти, які підійдуть під різного масштабу бізнес-ідеї. На сьогодні триває прийом пропозицій на участь в аукціоні з приватизації  частини комплексу будівель та споруд профілакторію шахти „Октябрська” у Кривому Розі. 

На торги виставлений найдорожчий лот з моменту відновлення малої приватизації - Державний пакет акцій АТ "Смоли" у розмірі 100 % СК в місті Кам’янське (стартова ціна майже 190,2 млн грн. Аукціон -  26 липня).

Приватизація підприємства – можливість залучити приватні інвестиції у розвиток активу, погасити борги підприємства та отримати дохід до бюджету. Окрім цього, це дозволить створити нові робочі місця та отримувати мільйони податків щорічно.

Ознайомитися  з інвестиційним меню регіону можна тут

Як ініціювати приватизацію об᾽єктів державної власності? Детальна інструкція  на сайті privatization.gov.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На вулиці Космічній у Дніпрі Audi зіткнулась з Kia та врізалася у стовп: деталі;

Намагався вкрасти 1,7 мільйона гривень з банкомату: у Новомосковську затримали зловмисника;

Масштабне відключення світла у Дніпрі 24, 25, 26 та 27 липня: адреси.

2023-07-21 12:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин