Спорт
1,98 м: Ярослава Магучіх з Дніпра захистила титул чемпіонки Європи зі стрибків у висоту

1,98 м: Ярослава Магучіх з Дніпра захистила титул чемпіонки Європи зі стрибків у висоту

Збірна України з легкої атлетики виступила у фіналі чемпіонатe Європи в приміщенні у Стамбулі (Туреччина). Одразу три українки - Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Катерина Табашник - виступили у жіночих стрибках у висоту і дві з них здобули медалі.

Про це повідомляє «Сусіпільне».

До фіналу за підсумками кваліфікації відібралися 8 стрибунок. Боротися з українками за медалі мали німкеня Крістіна Гонзель, румунка Даніела Станчу, сербка Ангеліна Топич, нідерландка Брітт Веерман, а також британка Морган Лейк.

Фінал у жіночих стрибках у висоту розпочався з висоти 1.80 м, яку взяли 6 стрибунок. Лише Морган Лейк та Ярослава Магучіх починали виступи пізніше, причому українка перенесла свою планку аж на 1.91 м.

Наступну планку 1.86 м подолали всі стрибунки. А вже на наступній планці 1.91 м проблеми виникли у чотирьох стрибунок, серед них і Катерина Табашник, яка її одразу не взяла. Магучіх та Левченко продовжили далі виступи, згодом до них доєдналася і Табашник, яка взяла її з другої спроби.

Участь у секторі на висоті 1.94 м продовжили 6 стрибунок, три з них - українки.

Висоту 1.96 м змогли взяти лише Магучіх та нідерландка Веерман. Катерина Табашник здобула «бронзу» після того, як її не взяли Ангеліна Топич та Юлія Левченко.

Тож, Україна гарантувала собі дві медалі у стрибках у висоту. Магучіх боролася з Веерман за «золото»: у першій ж спробі взяла планку 1.98 м. Нідерландка її не подолала, тож саме українка стала чемпіонкою змагань.

Магучіх після перемоги намагалася взяти висоту 2.03 м - найкращий результат сезону у світі, проте її не взяла. Тож, українка стала чемпіонкою Європи з результатом 1.98 м.

Для Ярослави це вже друге європейське «золото» - на попередньому Євро в Торуні у 2021 році вона стала чемпіонкою.

 

Читайте також: Українська асоціація футболу дозволила проведення матчів у Кривому Розі; 

Баскетболісти «Прометея» достроково виграли Латвійсько-Естонську лігу;

18-річний боксер Єгор Кірилюс з Запоріжжя виграв турнір в Німеччині;

Юні боксерши з Павлограда завоювали «срібло» та «бронзу» на турнірі в Румунії.

2023-03-05 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин