Події
30 виїздів для ліквідації пожеж на відкритих територіях: вогнеборці Дніпропетровщини залучалися до гасіння займань в екосистемах

30 виїздів для ліквідації пожеж на відкритих територіях: вогнеборці Дніпропетровщини залучалися до гасіння займань в екосистемах

За минулу добу, 20 серпня, вогнеборці здійснили 30 виїздів для ліквідації пожеж на відкритих територіях. В результаті цих займань вогонь знищив 27 га сухостою. 

Співробітники ДСНС зазначають, що більшість пожеж на відкритих територіях стається через необережне поводження з вогнем саме людей. Нерідко при випалюванні стерні, сухої рослинності пошкоджуються полезахисні лісові смуги, виникають великі пожежі та існує загроза і загоряння житлових будинків. Часте спалювання трави переростає в неконтрольоване горіння і нерідко призводить до важких наслідків, зокрема і з людськими жертвами.

Тож вогнеборці закликають громадян відмовитись від спалювання сухостою! Кожен такий підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й спричинює до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

Якщо ви стали свідком пожежі чи навмисного підпалу одразу телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Кривому Розі знайшли повішеною 15-річну дівчину;

У Дніпрі перекриють Крутогірний узвіз: подробиці;

Вдарив в обличчя та заволодів мобільним телефоном: у Кривому Розі затримали чоловіка за підозрою у пограбуванні.

2023-08-21 12:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин