Кримінал
5 млн. грн. збитків на відновленні парків: Поліція повідомила про підозру керівникам КП міськради Дніпра

5 млн. грн. збитків на відновленні парків: Поліція повідомила про підозру керівникам КП міськради Дніпра

За даними слідства, в 2021 році керівники комунальних підприємств Дніпра уклали з трьома підрядними підприємствами договори на виконання робіт з відновлення двох парків у місті та надання послуг з обробки дерев отрутохімікатами. Але підрядники завищили в документах обсяги та вартість виконаних робіт і наданих послуг. Цим завдали близько 5 млн. грн. збитків бюджету Дніпровської міської територіальної громади.

Про це повідомляють ДСР Нацполіції та Офіс Генпрокурора України.

Викрили осіб, причетних до махінацій з бюджетними коштами, оперативники управління стратегічних розслідувань Нацполіції в Києві та слідчі слідчого управління столичної поліції. За даними правоохоронців, аби привласнити кошти, фігуранти заздалегідь розробили план і надалі чітко слідували за ним. До «схеми» керівники комунальних підприємств залучили підконтрольні підприємства, які були учасниками електронних торгів і фактично змагалися між собою за перемогу. З переможцем укладали договори на проведення певних робіт за кошти, які виділялися з місцевого бюджету.

Загалом договори укладалися на проведення реконструкції парків відпочинку територіальної громади міста Дніпро, їхнього озеленіння та утримання насаджень. В подальшому підрядники закуповували товари за завищеними цінами та включали до актів роботи та послуги, які або не проводилися, або були виконані частково.

Відповідні документи з фіктивними даними завіряли всі своїми підписами і на їхній підставі на рахунки підрядних організацій поступали кошти з місцевого бюджету. Отримані надлишкові кошти розподілялися між всіма учасниками оборудки.

Лише за кількома договорами сума привласнених коштів та відповідно завданих збитків становить майже 5 млн. грн.

П’ятьом особам повідомили про підозру у розтраті близько 5 млн. грн. бюджетних коштів (ч. 5 ст. 191 та ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України). Серед – них керівники двох комунальних підприємств Дніпровської міської ради та трьох підрядних організацій.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СУ ГУ Нацполіції у Києві за оперативного супроводу УСР в Києві ДСР Нацполіції України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура.

Читайте також: СБУ оголосила про підозру голові т. зв. «військово-цивільної адміністрації Бердянського району»;

2023-03-10 12:51:00
true
Відео Дня






Архів Новин