Події
Війна в Україні
Батальйон ударних безпілотників «АХІЛЛЕС» набирає добровольців

Батальйон ударних безпілотників «АХІЛЛЕС» набирає добровольців

Батальйон проводить відбір як у бойові екіпажі – оператор БПЛА, штурман, техніки – так і на тилові посади: майстер з ремонту FPV-дронів, електроніки, з налаштування БПЛА, тестувальник FPV-дронів, звʼязківці, діловоди, інженери радіозвʼязку, інженер-сапери, діловоди.

Протягом минулого року «ахіллесівці» уразили 2332 ворожих цілей, з них: 264 одиниці техніки – знищено, 571 – уражено; 168 представників особового складу – ліквідовано, 425 – поранено. 

 «Високі показники ефективності та позитивний досвід потрібно масштабувати», – резюмує командир батальйону.

Головні критерії відбору – вмотивованість та дисципліна. Підрозділ на 90% складається з добровольців, які до 2022 року не мали військового досвіду. Це стало запорукою побудови якісно нової армійської структури, в основу якої лягли повага честі та гідності, максимум зусиль для збереження життя особового складу, технологічна першість та створення умов для реалізації потенціалу особистості.

«Буває так, що людина не може впоратися з тією чи іншою роботою. Це може статися з кожним, – розповідає один з сержантів, – Тоді ми шукаємо  для такого бійця інший напрямок, а не тиснемо і не принижуємо».

Підрозділ пройшов довгий шлях еволюції. Розпочинали як стрілецька рота 112 бригади ТрО ЗСУ, брали безпосередню участь у вчиненні ударно-штурмових дій на Київщині та Харківщині. У процесі виконання бойових завдань разом з 92 бригадою зʼясували, що підкріплювати роботу аерокомпонентою підвищує ефективність та убезпечує життя особового складу. За результатами співпраці з 92 ОШБр «АХІЛЛЕС» отримав пропозицію стати однією з перших рот ударних БпАК в Україні.  

«Зростання підрозділу з роти до батальйону має цілком математичне обґрунтування, - пояснює комбат Юрій Федоренко за позивним «Ахіллес».

Наразі на базі батальйону функціонують майстерні для модифікації безпілотників, навчальний центр, де майбутні пілоти тренуються на симуляторах, щоб згодом ефективно літати в полях. 

Підрозділ активно співпрацює з державою, фондами, волонтерами, розробниками передових видів озброєння, аби забезпечити особовий склад усім необхідним і воювати технологічно. 

Кількість місць у батальйоні обмежена. Отримати більше інформації чи заповнити анкету для приєднання можна за посиланням.

Читайте також:

Дрифтував на BMW у центрі міста: у Запоріжжі патрульні затримали порушника;

Новий законопроєкт: за відмову від проходження медогляду – позбавлення волі до 5 років, за неявку до ТЦК – штраф 204 тис. грн.;

У Дніпрі планують перекрити залізничний переїзд по вулиці Мукачівській

 

 

 

 

2024-04-08 17:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин