Кримінал
Більше 3 млн. грн. збитків на будівництві сміттєзвалища: Поліція передала до суду справу щодо директора КП міськради Дніпра та його спільників

Більше 3 млн. грн. збитків на будівництві сміттєзвалища: Поліція передала до суду справу щодо директора КП міськради Дніпра та його спільників

В 2018-2019 роках директор комунального підприємства Дніпровської міськради уклав угоди з підрядними організаціями на виконання будівельних робіт, необхідних для функціонування полігону побутових відходів. Протягом проведення робіт до документації вносились неправдиві дані щодо обсягів та вартості проведених робіт, а також використаних будівельних матеріалів, наданих послуг вантажного транспорту і спеціальної техніки.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Відповідно до проведених експертиз бюджету міста було завдано збитків на понад 3 млн. грн.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області спільно зі слідчими обласної поліції встановили причетних до налагодження протиправної «схеми».

В рамках кримінального провадження поліцейські провели санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях компаній та за місцями проживання фігурантів. У ході проведених за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури заходів вилучили документацію, чорнові записи, електронні носії інформації.

Організатору та спільникам повідомили про підозри.

Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України скеровано на розгляд Індустріального районного суду Дніпропетровська.

Організатору та трьом спільникам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також ще одна учасниця злочинної організації оголошена у розшук, а матеріали стосовно її діяльності виділено в окреме провадження.

Читайте також: В Кривому Розі сміттєвоз переїхав жінку;

В Дніпрі на вул. Болгарській виявили вбитого чоловіка;

2023-01-24 16:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин