Блог Права Дарьи Аккерман
БЛОГ ПРАВА. Як успадкувати майно, що знаходиться на непідконтрольній території.

БЛОГ ПРАВА. Як успадкувати майно, що знаходиться на непідконтрольній території.

Як успадкувати майно на непідконтрольній території.

Згідно зі ст. 1221 ЦК України, місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця. В особливих випадках місце відкриття спадщини встановлюється законом. 

Одним таким із особливих випадків - є випадок. встановлений ст. 9-1 ЗУ «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції».  

А саме, у разі якщо останнім місцем проживання спадкодавця є населений пункт, на території якого органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, затверджений рішенням Кабінету Міністрів України, місцем відкриття спадщини є місце подання першої заяви, що свідчить про волевиявлення щодо спадкового майна, спадкоємців, виконавців заповіту, осіб, заінтересованих в охороні спадкового майна, або вимоги кредиторів. 

Тобто, для таких випадків, було скасовано правило оформлення спадщини за останнім місцем проживання спадкодавця або розташуванням нерухомого майна, місцем відкриття спадщини у такому разі вважається місце подання першої заяви, що свідчить про волевиявлення щодо спадкового майна, спадкоємців, виконавців заповіту, людей, зацікавлених в охороні спадкового майна, або вимоги кредиторів.

Отже, для спадкування майна, яке знаходиться на тимчасово непідконтрольній території, спадкоємці можуть звернутися до будь-якого нотаріуса на підконтрольній території України із заявою про прийняття спадщини.

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА 

 

 

2020-07-05 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин