Блог Права Дарьи Аккерман
БЛОГ ПРАВА. Відмова від договору про споживчий кредит.

БЛОГ ПРАВА. Відмова від договору про споживчий кредит.

 

Відмова від договору про споживчий кредит.

Наразі багато українців користуються можливістю придбати товар в кредит, з розстроченням або відстроченням платежу. Це інколи дуже зручно, коли щось терміново потрібно, наприклад, із побутової техніки, але грошей не вистачає. 

Нагадуємо! Перед укладанням договору споживчого кредиту, як втім і будь-якого договору, слід дуже ретельно його перечитати, проаналізувати умови розрахунків (проценти, умови повернення коштів…), не соромтесь запитати, якщо щось незрозуміло, не кваптесь, і тільки тоді, коли все зрозуміло – підписуйте.

Проте, якщо після укладення договору споживчого кредиту, ви все ж таки вирішили, що його умови вам не вигідні, або ви поквапились із покупкою, ви маєте право відмовитись від договору про споживчий кредит без пояснення причин.

Але, є важливі нюанси, передбачені Законом України «Про споживче кредитування», а саме.
1. Про намір відмовитися від договору про споживчий кредит споживач повідомляє кредитодавця у письмовій формі.
2. Якщо споживач подає повідомлення не особисто, воно має бути засвідчене нотаріально або подане і підписане представником за наявності довіреності.
3. Відмовитись від договору можна протягом 14 днів з дня його укладання.
4. Протягом семи календарних днів з дати подання письмового повідомлення про відмову споживач зобов’язаний повернути кредитодавцю грошові кошти, одержані згідно з цим договором, та сплатити проценти за період з дня одержання коштів до дня їх повернення за ставкою, встановленою договором.
5. Споживач не зобов’язаний сплачувати будь-які інші платежі у зв’язку з відмовою від договору про споживчий кредит.
6. Випадки, коли право на відмову від договору про споживчий кредит не може бути застосовано передбачені ч. 6 ст. 15 цього Закону.

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

2020-07-09 13:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин