Спорт
Борчиня Анастасія Осняч-Шустова з Дніпра виграла командний Кубок світу в США

Борчиня Анастасія Осняч-Шустова з Дніпра виграла командний Кубок світу в США

Минулими вихідними в Коралвіллі (США) проходили змагання Кубку світу з жіночої боротьби. Вперше в історії українські спортсменки вибороли «золото», перемігши в фіналі регулярних медалісток турніру з Китаю.

Про це повідомляє Федерація боротьби України та «Суспільне».

На турнір жіноча збірна України вирушила в складі 10 спортсменок. До заявки «синьо-жовтих» увійшли триразова медалістка чемпіонатів світу та Європи Оксана Лівач (50 кг), цьогорічна чемпіонка Європи Аліна Грушина (до 55 кг), бронзова призерка Олімпіади-2020 Ірина Коляденко (62 кг), чемпіонки Європи Тетяна Ріжко (68 кг) та Алла Белінська (72 кг):

50 кг: Оксана Лівач;

53 кг: Альбіна Рілля;

55 кг: Аліна Грушина;

57 кг: Юлія Ткач-Остапчук;

59 кг: Ірина Бондар;

62 кг: Ірина Коляденко;

65 кг: Катерина Зелених;

68 кг: Тетяна Сова-Ріжко;

72 кг: Алла Белінська;

76 кг: Анастасія Осняч-Шустова.

Українки потрапили до однієї групи зі збірними Монголії та Японії. Турнір українки розпочинали з протистояння з монгольською командою, яку перемогли з рахунком 7:3 за підсумками 10 сутичок.

Долю протистояння з японками, в якій кожна з команд здобула по 5 перемог, вирішила очкова перевага українок. З двома перемогами підопічні Андрія Стадника вийшли до «золотого» фіналу з Китаєм.

У вирішальному протистоянні українські борчині здобули 6 перемог у 10 сутичках з китаянками. Гору над суперницями взяли Лівач, Грушина, Ткач-Остапчук, Коляденко, Сова-Ріжко та Осняч-Шустова.

Жіноча збірна України вперше в історії стала найсильнішою командою на Кубку світу з боротьби.

Українки втретє здобули медаль Кубка світу, де їхньою останньою нагороду залишалося «срібло» змагань у Франції 2005 року. Ще одного разу збірна здобувала «бронзу» - на турнірі 2002 року в Єгипті.

Україна стала лише четвертою нацією, що вигравала Кубок світу з жіночої боротьби. Раніше це вдавалося тільки Японії (11 титулів), Китаю (6) та США (1).

Читайте також: Тренер-легкоатлет Олександр Єрьомін з Дніпра нагороджений орденом «За мужність і відвагу»;

Каратистки з Запоріжжя завоювали «золото» та «срібло» на турнірі в Італії;

2022-12-13 15:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин