Економіка
Життя
Чи можна знімати кошти з арештованого рахунку: коментар Дніпро ОВА щодо змін у законодавстві

Чи можна знімати кошти з арештованого рахунку: коментар Дніпро ОВА щодо змін у законодавстві

Чи можуть боржники під час воєнного стану користуватися коштами з арештованого рахунку? Що потрібно зробити, аби повністю його розблокувати? 

Під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА розповіли про зміни в законодавстві.

«Із початком повномасштабного вторгнення уряд ухвалив розпорядження. В ньому зазначалось, що боржники могли без обмежень користуватися заблокованим рахунком. За умови, що арештована сума не перевищує 100 тис грн. Нині маємо зміни в законодавстві», – зазначив провідний спеціаліст Управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Юрій Поймьонов.

Він пояснив, що боржники й зараз можуть знімати кошти із замороженого рахунку. Але лише з одного, раз на місяць не більше двох мінімальних зарплат – 13 400 грн. А ще вільно сплачувати усі податки та збори до держбюджету.

Для цього потрібно звернутися із заявою до державного або приватного виконавця, який наклав арешт. Її можна подати онлайн або у паперовому вигляді.

В заяві обов'язково потрібно зазначити номер рахунку – IBAN. А ще назву банку, клієнтом якого є боржник.

Протягом двох робочих днів виконавець має винести постанову, в якій дозволяються видаткові операції. Далі передати її до банку.

Юрій Поймьонов наголосив, що зміни стосуються і юридичних осіб. Зокрема, підприємців, у яких працюють наймані робітники. Вони також можуть користуватися арештованим рахунком. Раз на місяць, виключно для виплати заробітної плати – до 33,5 тис грн на одного робітника. А ще – для сплати податків.

Щоб зняти арешт з рахунку, необхідно спочатку з'ясувати, на якій підставі він був заблокований і ким. Потім звернутися до виконавчої служби. Після цього потрібно сплатити заборгованість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Дніпрі три житлові масиви на цілу добу залишаться без води;

За втручання прокуратури, Дніпропетровщині повернуто землі вартістю 11,5 млн грн;

Забили залізною трубою: подробиці вбивства на вулиці Саксаганського у Дніпрі.

2023-06-06 12:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин