Події
Життя
Цільова мобілізація в Україні: хто під неї підлягає під час війни

Цільова мобілізація в Україні: хто під неї підлягає під час війни

В Україні загальну мобілізацію та військовий стан продовжено до 20 травня 2023 року. Призову під час загальної мобілізації підлягають військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років. Але крім участі у бойових діях, деяких громадян можуть залучати до цільової мобілізації. 

Цільова мобілізація передбачає участь українців не у бойових діях, а у повоєнному відновленні країни.

Її проведення передбачається відповідно до закону № 2132-IX, який парламент ухвалив ще на початку війни. Також оновили законодавство пунктом про проведення такої мобілізації для усунення наслідків ведення військових дій.

Цільову мобілізацію можуть проводити з метою ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків техногенного або природного характеру.

Кого можуть призвати?

Насамперед до ліквідації наслідків російської збройної агресії залучатимуть сили цивільного захисту, яким  допомагатимуть пожежно-рятувальні, аварійно-рятувальні служби та інші підрозділи.

Якщо буде потрібно, то до відбудови країни залучать працездатне населення, стан здоров’я яких дозволяє виконувати відновлювальні роботи. Все це відбуватиметься за добровільної згодою. 

До речі, до ліквідації наслідків війни можна долучитися вже зараз. Заповнивши форму, ви можете стати добровольцем-рятувальником із питань цивільного захисту.

Читайте також: 

Ніч на Дніпропетровщині минула спокійно;

Публічно демонстрував заборонений спадок бабусі: у Кривому Розі покарали чоловіка;

У Кам'янському 13-річній дитині обпалили обличчя.

2023-04-10 15:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин