Події
Цьогоріч майже 2 тис. безробітних мешканців Дніпропетровщини отримали сертифікати на навчання

Цьогоріч майже 2 тис. безробітних мешканців Дніпропетровщини отримали сертифікати на навчання

Майже 2 тис. безробітних мешканців регіону цьогоріч отримали сертифікат на навчання. З них більш ніж дві сотні – переселенці. Документ – від Служби зайнятості. Він дає право на здобуття професійно-технічної освіти, перепідготовку та підвищення кваліфікації. Про це йшлося під час брифінгу в обласній військовій адміністрації.

«Основна задача Служби зайнятості – працевлаштувати безробітних та підвищити конкурентоспроможність співробітників. Тому серед наших послуг особливе місце займає професійне навчання. Можна за короткий термін здобути нові навички. Маємо декілька програм з цього напрямку», – зазначила директорка Дніпровської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості Людмила Шмідт.

Перша – для зареєстрованих безробітних. Вони можуть отримати сертифікат на навчання. Це документ, який дає право коштом Державної служби зайнятості здобути спеціальність у профтехах. Мешканці можуть самостійно обрати фах та заклад серед наявних пропозицій. Максимальна вартість такого сертифікату – майже 27 тис. грн.

«Служба зайнятості також має власний центр професійно-технічної освіти. На вибір – 11 професій. Пропонуємо і нові напрямки навчання за актуальними спеціальностями. Найчастіше вчилися на оператора котельні, водія, електрогазозварника, продавця, касира у банку, офісного службовця», – додала Людмила Шмідт.

Незареєстровані у Службі зайнятості мешканці Дніпропетровщини можуть отримати ваучер. З його допомогою – безоплатно навчатися у профтехах, коледжах, вишах.

Документ – для  людей старше 45 років, які мають більш ніж 15-річний страховий стаж. Звільнених з військової служби за станом здоров'я або через скорочення штату. А ще – для переселенців та людей з інвалідністю.  

Цьогоріч Дніпропетровська служба зайнятості видала понад 700 ваучерів на навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За пограбування двох жінок у Кривому Розі затримали 32-річного містянина;

У Павлограді неповнолітній вчинив розбійний напад на родину: деталі;

У Дніпрі врятували бійця з опіком 90% поверхні тіла: деталі.

2023-08-04 13:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин