Війна в Україні
Події
Технології
Життя
Державна служба зайнятості на Дніпропетровщині втілює експериментальний проєкт із навчання ветеранів та людей з інвалідністю внаслідок війни

Державна служба зайнятості на Дніпропетровщині втілює експериментальний проєкт із навчання ветеранів та людей з інвалідністю внаслідок війни

Державна служба зайнятості реалізовує новий експериментальний проєкт. Він для учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни. Кандидати можуть здобути нову професію або підвищити кваліфікацію. Навчання безкоштовне. Про це стало відомо під час брифінгу в обласній військовій адміністрації.

«Комплексне завдання нашої програми – повернути до соціального і трудового життя людей, які боронили нашу країну або постраждали внаслідок війни. Охочим потрібно звернутися до нас із заявою. Отримати направлення на навчання. Далі обрати професію або напрямок із доступного переліку», – зазначила заступник начальника відділу активних програм зайнятості Дніпропетровського обласного центру зайнятості Тетяна Кардель.

Заняття проходять на базі Центрів профтехосвіти Державної служби зайнятості. Таких по всій Україні працює 8. Зокрема, є і у Дніпрі.

Тим, хто обрав навчання не за місцем проживання надають гуртожиток. А ще компенсують витрати на проїзд.

«Професій на сьогодні, які можна обрати – 95. Вони охоплюють практично усі галузі економіки нашої країни. А курсів за напрямками – 365. Вони також різноманітні. Від технології виготовлення цегли до тестування програмного забезпечення», – розповіла Тетяна Кардель.

Кандидати можуть підвищити кваліфікацію. Пройти короткотермінове навчання від 4 днів до трьох місяців. Або ж вони можуть здобути новий фах. Курс триває до 6 місяців. По закінченню кандидат отримає документ державного зразка.

Навчатися можна за денною, вечірньою і дуальною формами. Практикуються очні, дистанційні та змішані варіанти занять.

При цьому не обов'язково стояти на обліку у службі зайнятості. Скористатися нагодою можуть й працевлаштовані люди.

Ініціативу впроваджують під керівництвом Міністерства економіки та Державної служби зайнятості. Розрахована вона на два роки. Далі будуть проаналізовані результати. Якщо програма гарно себе зарекомендує, її планують запустити на постійній основі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Патрульні Дніпра виявили авто з підробленим ідентифікатором: деталі;

Знущався над 66-річною матірʼю: правоохоронці Кривого Рогу оголосили про підозру кривднику;

Реконструкція міста: німецький посол завітав до Кривого Рогу.

2023-12-01 14:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин