Економіка
Життя
Держпродспоживслужба в Дніпропетровській області пояснила, чому на 26% подорожчали яйця

Держпродспоживслужба в Дніпропетровській області пояснила, чому на 26% подорожчали яйця

В порівнянні з березнем, на Дніпропетровщині зросли ціни на кисломолочні продукти та хлібобулочні вироби на 1,4-12%. Це сталося через підвищення цін на сировину. А ось яйця подорожчали, порівняно з березнем 2022 року, на 26,4%.

Про це повідомило Управління захисту споживачі Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

«Суттєво підвищилася ціна на яйця. Наразі відчувається загальногалузеве зростання ціни на яйце куряче. Загалом на таке зростання впливають два основних фактори – сезонне зниження виробництва та наслідки воєнного стану, спричиненого агресією російської федерації.

Зростання ціни зумовлено зменшенням обсягів виробництва внаслідок зупинки репродукції кур-несучок та збільшенням собівартості, в тому числі підвищенням вартості комбікормів та імпортних добавок. Через бойові дії деякі птахофабрики повністю припинили виробництво, інші суттєво зменшили обсяги, зокрема не відбулася зміна старої птиці на молоду, зменшилося поголів’я птиці.

На рівень цін також впливають такі фактори, як підвищення вартості енергоносіїв, збільшення витрат на логістику та пальне», - пише керівництво Служби.

Читайте також: На дорогах Днпропетровщини з’явились нові ділянки, де швидкість руху вимірюють прилади TruCAM;

Російська армія вчора 324 рази обстріляла Оріхів Запорізької області;

В Запоріжжі 13 жовтня тимчасово змінить маршрут трамвай №16;

2022-10-13 11:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин