Події
Дитина завжди в епіцентрі домашнього насильства: у Дніпрі представили тематичну інсталяцію

Дитина завжди в епіцентрі домашнього насильства: у Дніпрі представили тематичну інсталяцію

До всесвітньої акції «16 днів проти насильства» у сквері біля Дніпропетровської ОВА представили інсталяцію. Вона візуалізує конфлікти у родинах. Чоловіки та жінки, які сваряться, а між ними – пригнічена дитина. Так організатори звертають увагу – малі зажди в епіцентрі і у подібних ситуаціях потерпають найбільше.  

«З 25 листопада по 10 грудня проходить всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Вона спрямована на підвищення обізнаності людей у цій темі. Поширення інформації про те, як діяти у таких ситуаціях. Це важливо і для нашого регіону. Бо тільки цьогоріч служби, які спеціалізуються на супроводі постраждалих від домашнього насильства, надали допомогу понад 7,2 тис людей», – зазначила заступник начальника ОВА Надія Задорожна.

Акцію в області розпочали з презентації інсталяції у Дніпрі. Вона демонструє пари, які сваряться. У центрі – дитина на колінах. Керівниця жіночого руху, який організував захід, Аліада Мансурова пояснила – прагнули донести до перехожих, що саме малеча завжди в епіцентрі домашнього насильства.

«Воно буває не тільки фізичне, а й економічне та психологічне. Якщо стикнулися з будь-якою з його форм, не замовчуйте. Адже від цього потерпають діти. Вони найнезахищеніщі і не можуть самотужки подбати про себе, розказати, що відбувається. Дорослі мають думати про це», – додала Аліада Мансурова.

Утім, ситуацій, коли малеча повідомляє про проблеми в родині, чимало. Від початку року до поліції області надійшло майже 700 таких звернень.

«Найчастіше вони повідомляли про вчинення домашнього насильства стосовно іншої особи. У 26 випадках зверталися щодо вчинення протиправних дій по відношенню до них самих. Але маємо розуміти, якщо неповнолітній став навіть свідком такої ситуації в родині, то автоматично визнається потерпілим», – розказала начальниця відділу управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції у Дніпропетровській області Вікторія Гаркач.

Під час презентації інсталяції організатори роздавали перехожим наліпки з надписом «Любов – це повага».
Після учасники заходу зібралися за круглим столом. Говорили, як ще можна допомогти постраждалим. Підняли й питання роботи кризових кімнат та «гарячих» ліній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Здавав неіснуюче житло в центрі Дніпра: поліцейські викрили шахрая;

Правоохоронці Камʼянського оголосили про підозру двом чоловікам за фактами вчинення домашнього насильства;

Дніпровські рятувальники ліквідували займання легкового автомобіля у Соборному районі міста.

2023-11-28 17:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин