Кримінал
Події
Війна в Україні
Дякував путіну за початок війни в Україні: на Дніпропетровщині викрито чергового колаборанта

Дякував путіну за початок війни в Україні: на Дніпропетровщині викрито чергового колаборанта

Після початку повномасштабного вторгнення підозрюваний активізував власну діяльність у соцмережі та викладав проросійські наративи. Основною тематикою антиукраїнських меседжів стала підтримка військової агресії ворога та насильницька зміна державної влади в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Чоловік закликав «брати до рук зброю і зносити злочинну діючу владу – спочатку злодіїв у Верховній раді, а потім місцевих нацистів». Ворожий поплічник у власних висловлюваннях дякував путіну за початок війни в Україні, і закликав українців «вступати до народно-визвольної спільноти України та силовим шляхом приєднуватися до росії».

Призначена лінгвістична експертиза підтвердила наявність публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу в країні.

Співробітники СБУ блокували діяльність пропагандиста та припинили ворожу агітацію. Наразі, російському прихильнику повідомлено про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

На даху знаходились сонячні панелі: у Павлоградському районі надзвичайники ліквідували пожежу в нежитловій будівлі;

В Україні хочуть штрафувати водіїв гучних транспортних засобів;

Cтало зле за кермом через спеку: патрульні Дніпра допомогли водію

2023-08-08 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин