Події
Життя
Дніпро продовжує усувати аварійну ямковість: комунальники Дніпра лагодять просп. Дмитра Яворницького

Дніпро продовжує усувати аварійну ямковість: комунальники Дніпра лагодять просп. Дмитра Яворницького

Близько 15 комунальників та 4 одиниці техніки вийшли на проспект Дмитра Яворницького, щоб усунути аварійну ямковість, яка утворилась за рік.

Нагадаємо, у Дніпрі з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну і до грудня 2022 року взагалі не можна було ремонтувати автошляхи через дію постанови № 590 Кабінету Міністрів України. Проте коли до постанови внесли корективи та дозволили місцевому самоврядуванню виконувати середні ремонти автошляхів, комунальники Дніпра одразу взялися до роботи.

«Роботи по просп. Дмитра Яворницького ми розпочали минулого тижня. Щодо складності, то, напевно, це одна із найтяжчих ділянок для наших комунальників, адже тут дуже жвавий рух. Проте робота організована таким чином, що на складних ділянках, наприклад як в районі перехрестя з вул. Олеся Гончара, працюватимуть у нічну зміну. Щодо пошкоджень, то по просп. Дмитра Яворницького подібні роботи, як ми їх називаємо «великими картками», востаннє виконували у 2018 році. Далі – стежили за станом дороги і, якщо потрібно, усували аварійну ямковість, але нагадаю, що торік ми взагалі не могли виконувати ніякі роботи через постанову Кабміну. Також наразі роботи ми виконуємо на просп. Гагаріна. Щодо поточного  (середнього) ремонту, то він триває по просп. Миру та на бульварі Слави. Там, окрім заміни асфальтного покриття, ремонтуємо і тротуарну частину», – зазначив начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Загалом у 2023 році на поточний ремонт покриття автошляхів міста Дніпра виділено 450 млн грн з муніципального бюджету. За дорученням міського голови Бориса Філатова комунальники планують виконати такі роботи на площі близько 320 тис. кв. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Атака дронів-камікадзе на Дніпропетровщину: є влучання;

Загинув, намагаючись перетнути кордон: на Закарпатті знайшли труп чоловіка з Дніпропетровщини;

У Дніпрі чоловік до смерті забив 49-річну співмешканку: подробиці.

2023-05-03 13:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин