Життя
Дніпровському метрополітену 27 років: важливі та цікаві факти

Дніпровському метрополітену 27 років: важливі та цікаві факти

29 грудня 1995 року у Дніпрі сталася знаменна подія – було відкрито першу чергу першої лінії Дніпровського метрополітену. Цей особливий день метрополітенівці завжди святкують з пасажирами. Ще рік тому ніхто подумати не міг, що метро доведеться у 2022-ому використовувати ще за одним призначенням – у якості об’єкту цивільного захисту. Про це повідомляє metro.dp.ua.

«Праця тисяч людей поклала початок новому виду громадського транспорту у місті Дніпро. І ось вже 27 років своєї нелегкої та відповідальної роботи наші поїзди надійно, швидко та безпечно, у комфортних умовах доставляють пасажирів до їх місць роботи, навчання, відпочинку. Нажаль через ракетні обстріли росії по цівільній і енергетичній інфраструктурі України, на деякий час метро припиняло перевезення, але завжди приймало жителів міста як укриття. Без перебільшення героїчна праця енергетиків по відновленню підстанцій сприяло швидкому поновленню повноцінної роботи метрополітену.

27 років існує унікальний колектив метрополітену – професіонали, що вірять у краще мирне майбутнє та процвітання свого підприємства. Працівники метрополітену відчувають відповідальність і гордість за своє підприємство. І не дивлячись на важкі часи, вони робили все можливе для розвитку і функціонування підприємства», - прокоментував директор КП «Дніпровський метрополітен» Сергій Доценко.

2022 рік нашого метрополітену це:

  • 3398,0 тис. перевезених пасажирів.
  • 52166 відправлених поїздів.
  • Повний капітальний ремонт одного ескалатора, одного вагона, капітальний ремонт обладнання санвузлів цивільного захисту по всіх станціях метрополітену.
  • По першій станційній колії стації «Вокзальна» проведено капітальний ремонт тунельного водопроводу, пожежного водопроводу головного корпусу електродепо, металоконструкцій металоізоляції у тунелі та вентиляційній шахті №2 та кабельних металоконструкцій у тунелі.
  • Заміна люмінесцентних світильників  на світлодіодні по усім станціям. Встановлення енергозберігаючого обладнання на ескалаторах.
  • Монтаж силової розподільчої мережі 0,4кВ резервного живлення від дизель-генератору: вентиляції, основних водовідливних установок, транзитних водовідливних установок, місцевих водовідливних установок, насосних станцій , які забезпечують водою санвузли цивільного захисту та забезпечують аварійне освітлення по станціям.
  • Встановлення на всіх станціях турнікетів для безконтактної оплати проїзду.

«Вперше в метрополітені були проведені великі міські події: на станції «Вокзальна» на території вестибюлів та центрального залу відбулися декілька благодійних концертів відомих гуртів, циркові вистави, а також нагородження випускників шкіл. Також вперше в метро відбулися урочисті події до Дня міста 2022 року, де окрім концертів проводилися благодійний ярмарок, арт-виставки, а також дитячі флешмоби. В жовтні місяці метрополітен сприяв встановленню рекорду України та Гінеса.

Включено в дослідну експлуатацію мобільний зв’язок ЛАЙФСЕЛЛ по станціям «Метробудівників» та станції «Проспект Свободи» – тепер мобільний зв’язок цього оператора доступний на станціях «Вокзальна», «Метробудівників», «Проспект Свободи» та «Покровська». Також обладнано платформу станції «Вокзальна» швидкісним інтернетом з соціальним доступом всіх пасажирів», - розповів Сергій Доценко.

На станціях «Вокзальна», «Покровська», «Проспект Свободи» та в інженерно-лабораторному корпусі відкриті «Пункти незламності». На «Металургів», «Метробудівників» відкриті «Пункти підзарядки». Всі станції цілодобово приймають людей під час повітряних тривог.

«Шановні метрополітенівці! Вітаємо вас із 27-ю річницею Дніпровського метрополітену і наступаючим 2023 роком! Щиро вдячний вам, метрополітенівці, за вашу працю та професіоналізм, за те, що вірите в краще майбутнє та процвітання нашого підприємства. Від щирого серця вітаю всіх працівників та ветеранів Дніпровського метрополітену!», - зазначив директор КП «Дніпровський метрополітен» Сергій Доценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Художниця з Дніпра перетворила фото жінки з дитиною у метро на ікону: вона розміщена в італьянському храмі;

Перше підвищення відбудеться з 1 січня: НКРЕКП схвалила підвищення тарифів на воду та водовідведення в 2023 році;

У Першотравенську перейменували 10 вулиць: деталі;

2022-12-29 15:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин