Кримінал
Події
Війна в Україні
До 12 років тюрми: СБУ викрила ще 4 проросійських агітаторів з Дніпропетровщини

До 12 років тюрми: СБУ викрила ще 4 проросійських агітаторів з Дніпропетровщини

Служба безпеки України викрила п’ятьох російських агітаторів. Одним із них виявився столичний блогер. Ще чотирьох виявили у Дніпрі, Кривому Розі та Павлограді.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Один із колаборантів ‒ мешканець Павлоградського району. Зловмисник публікував в «Одноклассниках» власні дописи на підтримку загарбників, у тому числі героїзував найманців з російської приватної військової компанії «Вагнер».

Іншим фігурантом виявився підприємець із Дніпра. Задокументовано, що поблизу одного з міських парків він привселюдно закликав людей допомагати рашистам у війні проти України.

Ще один – мешканець Кривого Рогу, який  активно репостив ворожу пропаганду з прокремлівських Телеграм-каналів.

Крім того, на інформаційно-підривній діяльності викрито співробітницю одного з медзакладів Павлограда. У телефонних розмовах зі своїми родичами з росії вона виправдовувала тимчасову окупацію частини території України.

Наразі прихильникам рашизму повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 та ⁠ст. 436-2. Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:

Увага, нова шахрайська схема: рекламні повідомлення про виплати грошової допомоги;

В Україні по-новому маркуватимуть пачки цигарок;

Вимагав щомісячну данину у лісничого за неперешкоджання господарській діяльності: у Кривому Розі судитимуть поліцейського

2024-01-12 17:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин