Події
Життя
До 7 років ув’язнення: В Україні планують ввести кримінальну відповідальність за створення фейкових акаунтів у соцмережах

До 7 років ув’язнення: В Україні планують ввести кримінальну відповідальність за створення фейкових акаунтів у соцмережах

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо встановлення відповідальності за окремі дії проти основ національної безпеки України. Зміни планують внести до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України. 

Документом передбачається:

  • Покарання за створення, придбання, використання або збут «фейкових»облікових записів, за допомогою яких поширюється недостовірна інформація, яка шкодить суверенітету і територіальній цілісності України (за відсутності ознак державної зради) - штраф від 17 000 до 51 000 гривень або виправні роботи.
  • Обмеження (або позбавлення) волі на строк від 3 до 5 років, якщо цей злочин вчинено повторно або групою осіб.
  • Штраф до 17 000 гривень або виправні роботи за використання «ботів» для поширення фейкової інформації (якщо таке поширення «підвищить рівень соціальної напруги, порушить конституційні права і свободи громадян, або буде загрожувати національній безпеці»).
  • Справи розслідуватимуть слідчі СБУ, а вироки можна буде виносити заочно. 
  • В умовах воєнного стану (який зараз триває в Україні) за вищевказані злочини загрожуватиме від 5 до 7 років в'язниці з конфіскацією майна. 

Читайте також:

Українці зможуть розраховуватися за комуналку та сплачувати податки електронними грошима;

Допомогла небайдужа громадянка: Запорізькі поліцейські розшукали загубленого хлопчика з інвалідністю;

У Кривому Розі внаслідок ДТП загинув пасажир, інший в лікарні, а водій втік.

2023-04-23 20:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин