Війна в Україні
Політика
Дружина бойового офіцера розкритикувала рішення Кабміну про заборону виїзду жінкам-депутатам місцевих рад за кордон

Дружина бойового офіцера розкритикувала рішення Кабміну про заборону виїзду жінкам-депутатам місцевих рад за кордон

Депутат міськради Дніпра Катерина Збарська обурена постановою Кабміну про заборону виїзду за кордон жінкам-депутатам місцевих рад. Таким чином грубо порушуються права жінок та їх дітей. Сама Катерина має малу дитину, а її чоловік з 2014 року захищає незалежність України.

«Заборонив тільки тому, що вони депутатки. 

Ця постанова абсолютна тупа. 

По-перше, депутати місцевих рад не отримують зарплатню із бюджету. Всі працюють на своїх підприємствах і поповнюють податками державну казну. На відміну від нардепів та чиновників всіх рівнів.

По-друге, депутати місцевих рад не мають жодних привілеїв. На відміну від нардепів та чиновників всіх рівнів. 

По-третє, всі повноваження на період воєнного стану передані військовим адміністраціям.

Вчетверте, чоловіки-депутати місцевих рад, які не підпадають під мобілізацію, тепер теж не мають змоги виїхати тільки тому, що так закортіло Кабміну. 

По-п’яте, а який взагалі механізм виїзду? Якщо депутату місцевої ради необхідно виїхати по справах бізнесу чи то жінці, чи то аграрію-чоловіку старшому за 60 років, чи то звичайному депутату місцевої ради. З ким погоджувати виїзд який стосується виключно його бізнесу, який сплачує податки у бюджет????? З самим собою? Чи з військовою адміністрацією? А яким чином військова адміністрація може вирішити необхідність бізнесових справ? 

І останнє, найголовніше. Це обмеження конституційних прав жінок та їхніх дітей. 

Чим відрізняється жінка-вчитель від жінки-депутата місцевої ради? Кабмін наразі це визначив. Перша виїжджати може зі своїми дітьми, друга – ні. Чому – невідомо.

А ті, хто говорять жінкам-депутаткам - складайте мандати і йдіть куди хочете, можу сказати одне. Не потрібно було тоді у виборче законодавство вписувати норму, що третина мають бути жінками», - пише Катерина Збарська. 

Депутатка двічі спробувала зареєструвати на сайті Президента України петицію щодо заборони обмеження прав жінок та їхніх дітей. Однак вважає, що те, що незручно Кабміну, безжалісно блокується. Без пояснення причин. Дві петиції просто не опублікували.

Читайте також: Проїхав на червоне світло: подробиці ДТП на Запорізькому шосе у Дніпрі;

Шукаємо свідків та відео моменту ДТП на пр. Слобожанському у Дніпрі;

2023-02-01 09:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин