Культура
Події
Життя
Дверцята шафки та горщик: у Дніпрі відкрили інсталяцію на честь акторки Мілли Йовович

Дверцята шафки та горщик: у Дніпрі відкрили інсталяцію на честь акторки Мілли Йовович

Сьогодні у День захисту дітей в Мистецькому провулку відкрили інсталяцію, яка присвячена моделі, співачці та акторці Міллі Йовович. Виявляється, що вона у далекому 1979 році ходила до одного з дитячих садочків Дніпра.

Ідея провулку, за словами засновників та митців, полягає в тому, щоб розмістити в ньому артоб’єкти пов’язані з видатними персонами  у галузі мистецтва.

"У День захисту дітей ми вирішили присвятити інсталяцію дитині, яка ходила у дніпровських садок. Це була Мілла Йовович. Таким чином ми захотіли нагадати цей факт. Планується ще багато схожих артоб’єктів. Якісь будуть теж жартівливі, а якісь більш серйозні", – розповів голова Художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер.

Інсталяція складається з дверцят від шафки, які були у дитсадочках радянського часу, та дитячого горщика. Все для того, щоб перенести дніпрян в ту епоху та показати, як це було раніше.

Згодом у Мистецькому провулку планують створити інші інсталяції на честь видатних особистостей, які жили, навчались або залишили слід в історії міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

«За 55 км від ворожих позицій»: у Кривому Розі відкрився McDonald’s;

На Антоновича у Дніпрі палав балкон багатоповерхівки: є постраждалі;

Дніпрянка виборола бронзу на престижному турнірі в Австрії.

2023-06-01 20:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин