Спорт
Дзюдоїст Микита Тульских з Дніпра виграв «бронзу» Кубка Європи в Латвії

Дзюдоїст Микита Тульских з Дніпра виграв «бронзу» Кубка Європи в Латвії

В Ризі (Латвія) 21 й 22 жовтня проходив черговий Кубок Європи з дзюдо серед кадетів, спортсменів не старше 18 років. На татамі вийшли 184 спортсмени із 15 країн. В складі збірної України відзначився й дзюдоїст із Дніпра - Микита Тульских – він став бронзовим призером у ваговій категорії понад 90 кг.

Про це повідомляє Федерація дзюдо Дніпропетровського регіону.

В стартовому поєдинку дніпровський важковаговик поступився супернику з Естонії Кабріелю Кірна, проте продовжив боротьбу у втішному турнірі. Там Микита розібрався зі своїм колегою по збірній України Павлом Ткаченком, а далі - не залишив шансів поляку Якубу Росзаку.

Обидві перемоги Тульских здобув з найвищими оцінками в дзюдо іппонами. Так дніпрянин став вперше в своєму житті медалістом офіційних європейських змагань - Кубка Європи.

Відзначимо, що в січні Микита був віцечемпіоном кадетського Чемпіонату області, минулого року вигравав обласний чемпіонат серед предкадетського вікового дивізіону U17.

Хлопець - вихованець спортивного клубу дзюдо «Спарта» та тренера Данила Міро. Бронза кадетського Кубка Європи Микити Тульских - це перший міжнародний успіх «Спарти».

Загалом, кадетська збірна України виборола на Кубку Європи в Ризі 3 золота, 4 срібла й 8 бронз й зайняла I місце в медальному заліку змагань.

Читайте також: Дівчата з Нікополя стали призерками Кубка Європи зі скелелазіння у Франції;

Два «золота»: Любов Попова з Кривого Рога стала чемпіонкою світу з фітнесу;

Вікторія Марчук з Запоріжжя виборола «бронзу» на турнірі з паратхеквондо у Великобританії;

Юні рок-н-рольщики з Павлограда стали віце-чемпіонами Етапа Кубка світу в Словенії.

2022-10-24 15:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин