Події
Експлуатація паркувальних майданчиків зі збитками у 5,8 млн грн: у Дніпрі викрили «схему» за участю посадовців міськради

Експлуатація паркувальних майданчиків зі збитками у 5,8 млн грн: у Дніпрі викрили «схему» за участю посадовців міськради

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції задокументували протиправну діяльність учасників злочинної групи, які організували оборудку з розкрадання бюджетних коштів під час експлуатації паркувальних майданчиків у м. Дніпро. Для реалізації задуму посадові особи комунального підприємства залучили до злочинних дій фізичних осіб-підприємців.

Використовуючи підроблені документи, фігуранти штучно зменшували в договорах з обслуговування паркувальних майданчиків їхні площі з метою несплати до бюджету паркувального збору. 

Збитки місцевого бюджету, нанесені такими діями, оцінюються у 5,8 млн грн.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та роботи фігурантів на території Дніпропетровської області. У результаті заходів вилучили компʼютерну техніку, мобільні телефони, «чорнові» записи, акти перевірок паркувальних майданчиків у 2021-2024 роках, копії договорів та іншу документацію.

За результатами оцінки сукупності отриманих доказів пʼятьом учасникам корупційної схеми повідомили про підозри за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч.ч. 4, 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); 

ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення).

Відповідно до інкримінованих статей, фігурантам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Потяг Дніпро-Хелм тимчасово змінив маршрут: деталі;

Вбила 10-річну доньку та залила бетоном у погребі: у Кривому Розі затримали матір дівчинки;

В якому стані перебувають постраждалі внаслідок зіткнення вантажівки та автобуса у Кривому Розі.

2024-06-24 18:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин