Події
Політика
«Громадська сила» спростовує фейки, що ширяться у соцмережах: Катерина Збарська звернулася до СБУ та Кіберполіції

«Громадська сила» спростовує фейки, що ширяться у соцмережах: Катерина Збарська звернулася до СБУ та Кіберполіції

3 квітня на базі громадської платформи «ОТВ» пройшла прес-конференція з приводу розповсюдження фейкових звинувачень щодо депутатів «Громадської сили». 
Останнім часом у телеграм каналах активно поширюються підроблені скріни, які мають зганьбити депутатку міськради від «Громадської сили» Катерину Збарську.

Автори цих фейків спрацювали доволі топорно, допустивши грубі помилки. Зокрема дату початку війни зазначили невірно. На скриншотах, 23 лютого 2022 року мер Дніпра проводить нараду щодо нападу росії. Проте, всі памʼятають, що повномасштабне вторгнення відбулося 24 лютого 2022 року. А ось сесія міськради, на якій обговорювався стан справ у країні, пройшла 27 лютого 2022 року.

На іншому скриншоті дата накладається на текст, що технічно неможливо. На цьому ж скриншоті від 1 березня Катерина начебто ділиться своїми спостереженнями за станом справ у Дніпрі. Проте, фізично вона не могла цього зробити, адже знаходилась на заході України, і повернулась до Дніпра 15 березня.

«Коли під час війни з’являються фейки, що розколюють наше суспільство, ми не можемо на це не реагувати», - каже лідер «Громадської сили» Загід Краснов.

«Автори цих фальшивок обливають брудом жінку, яка багато років займається волонтерством, дружину бойового офіцера, який боронить Україну з 2014 року. Вони намагаються зганьбити команду «Громадської сили», депутати якої сьогодні б’ються на фронті за Україну! Команду, яка справами підтримує ЗСУ! Команду, яка відкрила гуманітарний штаб допомоги переселенцям!  В мене є одне питання до цих подонків: що ви особисто, ваші рідні зробили для перемоги України?», - обурений Краснов.

Слід зауважити, що команда «Громадської сили» з перших днів війни активно працює, кожен на своєму фронті, - частина команди займається волонтерською діяльністю, а інші - боронять Україну в лавах ЗСУ в найгарячіших точках ведення бойових дій.

Так, депутат міськради Дніпра Руслан Краснов, син лідера партії Загіда Краснова, служить в ЗСУ та воює у Бахмуті.
Депутат облради Дніпропетровської області Захар Сергєєв отримав потрійне поранення на передовій.
Рідний брат депутатки Дніпропетровської облради Ганни Мосьпан пропав безвісти під Бахмутом, а її чоловік служить в ЗСУ.
Чоловік депутата міськради Дніпра Катерини Збарської боронить Україну ще з 2014 року.

«Таких прикладів серед наших депутатів десятки! Я не буду зараз перелічувати усіх! Жодна команда в Дніпропетровській області не може говорити про таку залученість у війну з росією, як команда “Громадської сили”. Хочу, щоб усі люди, які замовляють розповсюдження фейків, відчували те, що відчуваємо ми, коли наші рідні на передовій по двоє-по троє діб перебувають без зв’язку», - каже Катерина Збарська. 

«Багато членів нашої команди та їх близькі сьогодні на фронті захищають Україну. І коли хтось під час війни починає розколювати суспільство - за це треба бити по руках і жорстоко карати. Тому що це - вороги України», - зазначив  Краснов. 

За нахабний наклеп Катерина Збарська звернулась із заявою до правоохоронців - тож, тепер справою «фейків» займатимуться в СБУ та Кіберполіції.

Читайте також:

У Дніпрі чоловік вбив 4-річну дитину співмешканки через плач;

Ошукала 81-річного переселенця: у Павлограді затримали серійну шахрайку;

У Кривому Розі перекинувся вагон і розчавив 26-річного помічника машиніста

2023-04-04 12:10:00
true
Відео Дня






Архів Новин