Кримінал
Події
Війна в Україні
Інформував ворога про місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури: зрадника з Дніпра засудили до 15 років за ґратами

Інформував ворога про місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури: зрадника з Дніпра засудили до 15 років за ґратами

Уу червні 2022 року водій одного з комунальних підприємств Дніпра, маючи антиукраїнську позицію,  добровільно погодився на співпрацю зі співробітником головного управління генштабу зс рф. На виконання завдань російської розвідки чоловік збирав інформацію про місця розташування радіолокаційних станцій, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, зокрема, тягових та електропідстанцій АТ «Укрзалізниці».

Про це повідомили у пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури.

Засуджений передавав ворогу точні координати місцезнаходження вказаних об’єктів через месенджер Telegram. У січні 2023 року зрадник отримав вказівку від куратора щодо передачі даних про розташування військового об’єкту. Однак правоохоронці затримали чоловіка і завадили йому здійснити збір інформації.

За публічного обвинувачення Дніпропетровської обласної прокуратури чоловіка визнано винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:

Розбещував малолітню падчерку: мешканцю Павлограда повідомлено про підозру;

Жахливе ДТП у Запоріжжі: загинуло двоє людей, ще двоє постраждали;

У Дніпрі надзвичайники врятували песика, що впав у комунікаційний колодязь

2024-04-22 20:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин