Події
Технології
Життя
Із початку жовтня на Дніпропетровщині з'явилися 6 нових «точок доступу» до адмінпослуг

Із початку жовтня на Дніпропетровщині з'явилися 6 нових «точок доступу» до адмінпослуг

З жовтня в громадах Дніпропетровщини відкрили 5 ЦНАПів. Надають державні та обласні сервіси і в новому «Прозорому офісі» у Дніпрі. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника ОВА Іван Начовний. Він додав, що у вже існуючих Центрах розширюють перелік послуг.

«Продовжуємо створювати ЦНАПи в громадах, де мешкає менше 10 тисяч людей. У жовтні та на початку листопада запустили їх у Лихівській, Українській, Слов'янській, Новолатівській і Брагинівській», – розповів Іван Начовний.  

У Дніпрі запрацював «Прозорий офіс», який створили обласним та міським коштом. Окрім сервісів ЦНАП, там надають й соціальні послуги.

«Продовжуємо дбати про технічне оснащення наших Центрів. Для Перещепиного за фінансування проєкту GIZ придбали паспортну станцію. А за місцевий кошт зробили канали конфіденційного зв'язку. Тепер мешканці можуть оформлювати внутрішні та закордонні паспорти у своєму місті. Загалом такі послуги вже доступні у 33 ЦНАПах регіону», – сказав заступник очільника області.

Він додав, що Зеленодольській, Марганецькій та Піщанській громадам передали 11 нових потужних ноутбуків. Вони – від проєкту CORE.

«Продовжуємо освітні програми, які організували разом з компанією Yalantis. Держслужбовців навчаємо проєктному менеджменту. Ветеранів, їхніх рідних та переселенців – тестуванню програмного забезпечення. А спеціалістів тергромад – кібербезпеці. Загалом до різних курсів долучилися десь півтисячі людей», – зазначив Іван Начовний.

За його словами, вдосконалюються й адміністратори ЦНАП. 50 фахівців з Дніпровського та Кам'янського районів пройшли тренінг з психологічної стійкості у надзвичайних ситуаціях. Їм розповідали, як запобігати професійному вигоранню та  боротися зі стресом.

А у Дніпрі запрацював Центр інновацій та компетенцій «Кібер Дія». Там безкоштовне навчання можуть пройти ветерани. Після – працювати в центрах надання адміністративних послуг або в сфері IT.

«Посилили контроль за закупівлями. Порушення виявляє робоча група «Прозорість та підзвітність». Зокрема, й у використанні коштів з фонду ліквідації наслідків агресії. Працювати ефективніше допомагатиме компанія YouControl, з якою ОВА підписала меморандум. Наші фахівці отримали повний доступ до їх онлайн-сервісу. І тепер зможуть досконаліше перевіряти доброчесність фірм, які беруть участь в тендерах», – підкреслив Іван Начовний.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Кам`янському районі затримали 18-річного викрадача авто;

Продавав неіснуючі меблі: у Камʼянському районі викрили 34-річного шахрая;

На Набережній Перемоги у Дніпрі водій Uklon збив жінку.

2023-11-15 12:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин