Війна в Україні
Події
Технології
Життя
Політика
Як в області готують до зими критичну інфраструктуру: Дніпропетровщину відвідав міністр енергетики України (ВІДЕО)

Як в області готують до зими критичну інфраструктуру: Дніпропетровщину відвідав міністр енергетики України (ВІДЕО)

Енергетичні об'єкти Дніпропетровщини готують до зими. Найперше, дбають про їх захист через ймовірні атаки ворога. Про це йшлося на нараді під головуванням міністра енергетики України Германа Галущенка. Він з робочою поїздкою на Дніпропетровщині.



«Розуміємо, що будемо проходити опалювальний сезон під ворожими атаками. Те саме відбувалося минулого року. Тому дуже важлива координація і взаємодія всіх служб, підприємств. Для того, щоб все працювало, як потрібно», – наголосив очільник профільного міністерства Герман Галущенко.

Він додав, що робиться усе можливе, аби мінімізувати відключення електрики. Є величезна кількість напрацьованих рішень. Минулої зими їх випробували, зараз модифікували. Нині Україна закінчує наймасштабнішу ремонтну кампанію за всю історію незалежності. Відновлює необхідний обсяг генерації.

За словами міністра, держава взимку буде забезпечена ресурсами. Зокрема вугіллям. Відповідні контракти підписані. У сховищах вже майже 15 млрд кубів газу.

«Зараз ми готові на понад 90% до опалювального сезону. Завдяки підтримці держави змогли ще прискоритися. Область не плекала ілюзій. Ми розуміли – росіяни, як і минулоріч, знову спробують залишити людей без світла, води, тепла. Аби завадити їм, захищаємо паливно-енергетичний комплекс», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Очільник регіону наголосив, що всі підприємства області затвердили відповідні плани. І нині рухаються за цими графіками.

Перше – це захист критично важливої інфраструктури. Про це подбали компанії, які генерують і транспортують енергію.

Область зі свого боку також допомогла матеріалами, технікою, залучила фахівців. Доєдналися й промислові підприємства. Працює робоча група. У ній – ОВА, військові, СБУ.

Після наради міністр відзначив енергетиків Дніпропетровщини. За тяжку працю й те, що тримають стратегічну галузь.

Серед нагороджених пан Микола. Він представник керівництва однієї з енергетичних компаній.

«Минула зима була складною. Наступна також буде не простою. Але в нас є величезний досвід. Це значна перевага. Врахували усі моменти», – сказав Микола.

Від додав, що через війну енергетикам ще складніше. Вони виїжджають на робочі виклики у бронежилетах, касках.
2023-09-21 20:36:00
true
Відео Дня






Архів Новин