Спорт
Ярослава Магучіх з Дніпра виграла фінал «Діамантової ліги» в Швейцарії

Ярослава Магучіх з Дніпра виграла фінал «Діамантової ліги» в Швейцарії

Вчора, 8 вересня, в Цюріху (Швейцарія) відбувся фінал «Діамантової ліги». В жіночих стрибках в висоту одразу 3 українські спортсмени боролися за медалі: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Юлія Левченко. Минулого сезону Ярослава стала віцечемпіонкою сезону, а Ірина - зупинилася у кроці від подіуму.

Про це повідомляє «Суспільне».

Боротися за подіум українські атлетки мали у конкуренції зі срібною призеркою Олімпіади-2020 Ніколою Оліслагерс, бронзовою призеркою чемпіонату світу-2022 у приміщенні Надєждою Дубовіцкою, а також бронзовою медалісткою ЧС-2022 на відкритому повітрі Єлєною Валлортігарою. Лідеркою сезону була Магучіх, яка взяла висоту 2.05 м на етапі «Діамантової ліги» в Брюселі.

Першими виступи серед українок розпочали Ірина Геращенко та Юлія Левченко, які взяли дві планки - 1.80 та 1.84 м. Лише на 1.88 м до них доєдналася Ярослава Магучіх, а також австралійка Оліслагерс, які перші дві висоти пропускали.

На висоті 1.91 м Левченко все ж припинила виступи, не використавши жодної спроби. А ось італійка Валлортігара, яка перенесла висоту з 1.88 м після невдалих двох стрибків, з третього взяла 1.91 м і продовжила виступи. Магучіх та Оліслагерс перенесли висоту на 1.94 м, а Дубовіцькая та Геращенко взяли її з першого ж стрибка.

До висоти 1.97 м Магучіх і Геращенко підходили у статусі лідерок завдяки тому, що взяли планку з першої спроби. І вже гарантували собі медалі: подолати 1.94 м, крім українок, змогла лише австралійка Оліслагерс.

Після трьох невдалих стрибків Оліслагерс Магучіх та Геращенко гарантували собі «золото» та «срібло». Причому Геращенко ще й намагалася поборотися за перемогу, хоча й мала лише один стрибок, щоб взяти 2.00 м - дві спроби на 1.97 вона не використала.

Геращенко у підсумку не використала останню спробу, випередивши Оліслагерс завдяки меншій кількості спроб. А ось Магучіх перенесла висоту - з 2.00 м до 2.03 м, і взяла її з останнього стрибка.

Наступна планка для Магучіх стала 2.06 м, і у разі її взяття українка б побила власний рекорд, який оновила на етапі у Брюселі. Проте цього разу використати бодай одну спробу українській атлетці не вдалося, і вона закінчила змагання з «золотом» та результатом 2.03 м.

Що означає цей результат:

Магучіх - четверта чемпіонка сезону Діамантової ліги в історії від України.

Магучіх перша нова чемпіонка сезону Діамантової ліги за останні 4 роки. Перед цим переможницею ставала росіянка Марія Ласіцкене, яка не виступала у сезоні через відсторонення легкоатлетів з РФ та Білорусі.

Окрім цього, Ярослава Магучіх відібралася на Чемпіонат світу, що відбудеться у Будапешті 2023 року.

Читайте також: Ліга конференцій «Дніпро-1» - А3 Алкмаар: Де дивитись; 

Роман Бєдарьов з Новомосковська став віцечемпіоном Європи з академічного веслування U23;

В Дніпрі визначили призерів турніру з бадмінтону, присвяченого 50-річчю заснування СДЮСШОР ім. Вавілова;

Алла Дмитришина та Вікторія Нагорна з Дніпропетровщини стали віце-чемпіонками Європи з академічного веслування U23.

2022-09-09 09:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин