Війна в Україні
Життя
Політика
Керівництво Дніпропетровської обласної прокуратури провело зустріч з делегацією Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії та Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки

Керівництво Дніпропетровської обласної прокуратури провело зустріч з делегацією Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії та Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки

 

 

Вчора, 12 травня, керівник обласної прокуратури Сергій Біжко провів зустріч з  Головою Служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії Петером Вагнером, керівницею Операційного департаменту КМЄС в Україні Лінн Шихан та делегацією європейських інституцій.

Про це повідомляє Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.

У заході також взяли участь перший заступник керівника Дніпропетровської обласної прокуратури Валерій Прихожанов, керівники Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

«Ми високо цінуємо співробітництво з європейським партнерами на шляху України до справедливості. Єдність держав має суттєве значення для нашої спільної перемоги та забезпечення безпеки у світі», - зауважив Сергій Біжко.

Сторони заходу обговорили питання сталої співпраці та сфери, у яких взаємодія буде найбільш ефективною, допомогу щодо розмінування об’єктів на деокупованих територіях, виділення обладнання для проведення експертиз та іншої техніки.

Такі зусилля сприятимуть документуванню міжнародних злочинів.

Крім цього, очільники прокуратур проінформували партнерів про вчинені на території областей воєнні злочини, в тому числі масові вбивства мирних мешканців, тортури, сексуальне насильство, примусова депортація дітей, обстріли об'єктів цивільної інфраструктури, стан їх розслідування.

«Тісна співпраця з метою підвищення ефективності фіксації та розслідування злочинів, вчинених рф проти України, це ще один крок до Перемоги»,  – додав Петер Вагнер.

Учасники зустрічі подякували за підтримку, яку Євросоюз надає Україні на шляху до відновлення справедливості, а також за масштабну військову та фінансову допомогу.

 

Читайте також:

Завдав співмешканцю матері численні ножові поранення: у Дніпрі поліцейські затримали 18-річного хлопця;

Публічно закликали до змін меж території України: підозрюються двоє мешканців Дніпропетровщини;

Перебував за кермом у стані наркотичного сп’яніння: мешканка Дніпра допомогла виявити правопорушників.

 

 

2023-05-13 10:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин