Війна в Україні
Життя
Хірург-травматолог із Дніпропетровщини поставив на ноги понад 400 бійців

Хірург-травматолог із Дніпропетровщини поставив на ноги понад 400 бійців

Хірург-травматолог Олексій з Дніпропетровщини має свій фронт. Він відновлює кінцівки бійців. Щодня буває в операційній і не шкодує себе. Із початку війни його команда професіоналів провела з півтисячі операцій та допомогла понад 400 пораненим. Про це розповіли у Дніпропетровській ОВА. 

«У травматології відчуваєш себе ремісником. Робиш щось руками – і відразу бачиш результат. «Лагодиш» кінцівки, наче столяр, який працює з деревом. Діяти треба зараз. Час лімітований. З моменту травми до операції є невеличкий проміжок – від 6 до 12 годин. У нього треба вкластися», – сказав Олексій.

Фундамент успіху – ретельно промити рану. Під час операції важливо не тільки «зібрати» кістки, а й зберегти м'які тканини. Без них неможливо зростити перелом та відновити роботу кінцівки. Чіткі відточені рухи хірурга, підтримка медсестер і анастезіологів, жартівливе невимушене спілкування. Все це допомагає впоратися з величезним навантаженням.

«Зараз із командою працюємо на знос. На шкоду собі, власному здоров'ю, родині. Але розуміємо: повинні допомогти нашим хлопцям стати на ноги. Сьогодні у кожного власна передова. Моя – у лікарні, зі скальпелем у руках», – поділився Олексій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На Дніпропетровщині стартує заборона на вилов раків;

У Дніпрі 33-річний чоловік погрожував дітям ножем;

63-річний пенсіонер кулаками забив до смерті людину;

 

2022-08-19 20:15:00
true
Відео Дня






Архів Новин