Війна в Україні
Події
Кримінал
Хотів «злити» ворогу напрямки контрнаступу: у лавах ЗСУ виявили «крота»

Хотів «злити» ворогу напрямки контрнаступу: у лавах ЗСУ виявили «крота»

Військова контррозвідка СБУ провела багатоетапну спецоперацію на Дніпропетровщині, у результаті якої викрито ще одного агента головного управління генштабу зс рф (більш відомого як гру).

Про це повідомили у прес службі СБУ.

Зловмисником виявився мешканець Енергодара, який ще до початку повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ. За даними слідства, наприкінці минулого року його дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки.

Напередодні контрнаступу зрадник отримав «термінове» завдання від свого «куратора» – з’ясувати дату початку і основні напрямки українських контрударів. Також фігурант мав передати окупантам маршрути перевезення іноземного озброєння та військової техніки.

Співробітники Служби безпеки своєчасно викрили російського агента, задокументували його злочинні дії і затримали під час виконання ворожого завдання.

За даними слідства, чоловік на початку розвідувально-підривної діяльності підтримував комунікацію з агресором через свою матір, яка залишилась в тимчасово окупованому Енергодарі і потрапила у поле зору гру. Згодом зрадника вивели на прямий «зв’язок» з російською воєнною розвідкою. 

На підставі зібраних доказів затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також:

У Покрові 34-річний мешканець ошукував вимушених переселенців на здачі житла: поліцейські затримали шахрая;

Не впорався з керуванням та в’їхав у дерево: у Дніпровському районі співробітники ДСНС деблокували водія з понівеченої вантажівки;

В Україні змінили правила виїзду за кордон з дітьми

2023-06-14 15:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин