Війна в Україні
Події
Політика
«Хто має право виїжджати за кордон?»: Загід Краснов щодо ситуації з виїздом членів сімей військових

«Хто має право виїжджати за кордон?»: Загід Краснов щодо ситуації з виїздом членів сімей військових

Політик, бізнесмен, меценат та громадський діяч поділився своїми міркуваннями щодо виїзду за кордон чоловіків. Зокрема, він зазначив, що близькі чоловіків, які захищають країну, мають таке право:

«Будь-які закони, які у нас приймаються, повинні базуватися на принципах рівності прав, логічності та справедливості.

Це істина.

Але не для наших законодавців. 

Мав розмову із знайомим, який зараз воює на фронті. Дружина з меншою дитиною за кордоном, а вдома залишився 19-річний син-студент. І мій знайомий не розуміє, коли  він на фронті захищає Україну, чому його син навіть на тиждень не може поїхати провідати маму? 

В своєму нерозумінні він правий, бо вік його сина під обов’язкову мобілізацію не підпадає. То чого обмежувати його права?

Я вважаю, що на законодавчому рівні слід дозволити чоловікам тимчасово (на тиждень) виїжджати за кордон, якщо бодай один член їхньої сім’ї воює на фронті.

Чому топ-чиновники, в яких в родині ніхто не воює, можуть виїхати за кордон? Спортсменам теж можна.  Музикантам, які під приводом допомоги ЗСУ заробляють гроші, теж можна. Чи просто деякі люди раптом стають волонтерами, правдами-неправдами роблять собі документи, хоча ніколи не мали до цього відношення, і теж спокійно можуть їхати за кордон. А сину фронтовика не можна(

И де тут справедливість?

Будь-які закони мають ухвалюватися із принципів логіки та справедливості. І родини фронтовиків мають право на певні преференції, захист і особливе ставлення. Тому ситуацію слід змінювати.

До речі, в Україні майже 40 млн населення, це понад 10 мільйонів родин. І якби з кожної родини, і насамперед топ-чиновників, хоча б один член сім’ї воював, в нас армія була б більша за російську в 7 разів. І тоді б у нас точно не виникало б необхідності обмежувати комусь виїзд за кордон», – написав Загід Краснов на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Подробиці потрійного ДТП на Січеславській Набережній у Дніпрі;

Слідчі Дніпра повідомили про підозру чоловіку за нанесення тяжких тілесних ушкоджень 61-річному містянину;

У Новомосковському районі поліція розшукує Василя Микулку: прикмети.

2023-11-23 17:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин