Кримінал
Події
Кіберполіція припинила діяльність шахрайських саll-центрів у Дніпрі, Кривому Розі, Миколаєві та Одесі: подробиці

Кіберполіція припинила діяльність шахрайських саll-центрів у Дніпрі, Кривому Розі, Миколаєві та Одесі: подробиці

Організатори створили та забезпечували роботу шахрайських саll-центрів у Миколаєві, Одесі, Дніпрі та Кривому Розі. Працівники офісів дізнавалися конфіденційну інформацію громадян та залучали до псевдоінвестиційних проєктів. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області.

Загалом у зазначених call-центрах працювало понад 400 осіб. Оператори, використовуючи методи соціальної інженерії, зокрема, заздалегідь розроблені сценарії спілкування з громадянами та маніпулятивні техніки, спрямовані на виклик довіри, пропонували громадянам інвестувати кошти в псевдоброкерські проєкти або телефонували під виглядом працівників служби безпеки банків і мобільних операторів. Правопорушники дізнавалися реквізити карток і коди із SMS-повідомлень для подальшого привласнення грошей.

За місцями розташування call-центрів правоохоронці провели обшуки та вилучили майже 350 одиниць компʼютерної техніки, а також мобільні телефони, жорсткі диски, SIM-картки та документацію.

Наразі викрито одного організатора, котрий облаштував call-центр у Миколаєві. Встановлюються інші організатори аналогічних схем.

Читайте також:

До 25 тис. гривень: в Україні хочуть збільшити штрафи за російську музику в закладах;

Забезпечувала інформацією російські спецслужби: на Запоріжжі судитимуть очільницю Полтавського райсуду;

Водій загинув: у Павлоградському районі Skoda OCTAVIA зіткнулася з вантажівкою та з’їхала в кювет

2023-08-07 21:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин