Кримінал
Події
«Кришували» викрадачів людей: четверо правоохоронців з Дніпра підозрюються у злочинній діяльності

«Кришували» викрадачів людей: четверо правоохоронців з Дніпра підозрюються у злочинній діяльності

Працівники ДБР викрили посадовців одного з відділень поліції Дніпра, які «кришували» злочинне формування. Наразі їм оголошено про підозру.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області.

Правоохоронці отримали інформацію про те, що кримінальне угруповання, видаючи себе за тероборонівців, у березні 2022 року вчинило розбійний напад на сімейне подружжя. Зловмисники вимагали у чоловіка та жінки  кошти та цінні речі, а коли ті відмовилися платити - спільники вивезли їх до гаражу, де продовжили «вибивати» цінне майно.

Того ж дня членів групи затримали та доставили до одного з відділень поліції Дніпра. Однак замість того, щоб діяти відповідно до законодавства, керівник відділення поліції та троє його підлеглих запропонували спільникам «відкупитися» від кримінальної відповідальності.

За свою «послугу» поліцейські  отримали 20 000 доларів США.  

Тоді за розслідування злочину взялися працівники внутрішньої безпеки Нацполіції та ДБР. У березні 2023 року учасників банди затримали та вручили підозри за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 187 (Розбій) та ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Крім цього, було проведено низку обшуків у відділенні поліції, в ході яких виявлено докази протиправної діяльності вказаних поліцейських. 

28 липня 2023 року правоохоронці оголосили про підозру начальнику відділення поліції, двом його заступникам та заступнику начальника одного із секторів за ч. 1  ст. 396 (Приховування злочину) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Крім цього, керівнику відділення поліції вручили підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

Залишились без електропостачання внаслідок негоди: енергетики ДТЕК повернули світло 19 тисячам клієнтів на Дніпропетровщині;

У Кривому Розі зіткнулися легковий та вантажний автомобілі;

Намагались уникнути відповідальності через хабарі: у Запоріжжі патрульні затримали нетверезих водіїв

2023-07-28 16:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин