Війна в Україні
Економіка
Життя
Політика
«Людям не хотят поднимать минимальную зарплату, но при этом топ-чиновники продолжают жировать», - лідер «Громадської сили» Загід Краснов

«Людям не хотят поднимать минимальную зарплату, но при этом топ-чиновники продолжают жировать», - лідер «Громадської сили» Загід Краснов

Нещодавно «Нафтогаз України» оголосив про дефолт за єврооблігаціями. Треба розуміти, що рік тому при збитках компанії у 19 млрд. гривень лише сім топ-менеджерів отримали виплати у розмірі 610 мільйонів гривень. Це у той час, коли уряд стверджує, що дефіцит бюджету складає 5 мільярдів доларів в місяць, керівництво держпідприємств, таких як «Укрпошта» та «Укрзалізниця» отримують шестизначні суми заробітних плат в місяць.

«И это в воюющей стране, в то время, когда народ нищенствует, сидит без зарплаты и работы, а цены растут.

Только на шестой месяц войны в Кабмине задумались сократить зарплаты чиновников, членов наблюдательных советов и руководителей гоcкомпаний до 15 минимальных зарплат, то есть это почти 100 тысяч гривен в месяц. А представляете уровень их доходов сейчас?», - обурений відомий дніпровський політик Загід Краснов.

Проте, скорочення зарплат топ-чиновникам може і не відбутися. Адже, у наглядових радах українських компаній працюють іноземці, які лобіюють інтереси своїх держав.

«Говорят, в Кабмине опасаются, что западные партнеры не поймут, обидятся и перестанут давать нам кредиты. Ведь ни для кого не секрет, что в набсоветах наших компаний до половины членов – иностранцы, которые не только получают запредельные зарплаты, но и лоббируют интересы своих стран. Точно ли мы независимая страна?», - ставить питання Краснов.

Війна – надскладний час для України. Економіка зруйнована. Необхідну оптимізацію видатків досі не проведено. При цьому, звичайним українцям не вважають за потрібне підняти мінімальну зарплатню. В той час, коли топ-чиновники продовжують отримувати захмарні суми з бюджету.

«Во время войны денег в бюджете будет всегда не хватать, потому что экономика рухнула. И оптимизация расходов необходима. И меня возмущает не только то, что она до сих пор не проведена. Меня возмущает, что людям не хотят поднимать минимальную зарплату, но при этом топ-чиновники продолжают жировать. Что это за скотство?

Более того, я считаю, что сами топ-чиновники, если они любят Украину, должны были отказаться от части зарплаты. Это было бы морально, честно и патриотично», - впевнений Загід Краснов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Дохід понад 300 тис грн: поліція Дніпропетровщини затримала розповсюджувачів канабісу та амфетаміну;

Мріяла про акторську кар’єру: СБУ скерувало до суду обвинувальні акти щодо зрадників у Запорізькій області;

Заблокували проїзд, побили в центрі міста та втекли: Поліція в Дніпрі затримала озброєну злочинну групу.

2022-07-28 19:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин