Кримінал
Політика
Події
Війна в Україні
Мера Апостолового Андрія Осу затримали за розкрадання бюджетних коштів, - ЗМІ

Мера Апостолового Андрія Осу затримали за розкрадання бюджетних коштів, - ЗМІ

Мера Апостолового Криворізького району Дніпропетровської області Андрія Осу затримали поліцейські за розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах та створення злочинного угруповання.

Про це сьогодні, 29 вересня, писали ЗМІ.

Разом з Андрієм Осою затримали ще чотирьох спільників: підлеглого мера Апостолово  та керівників фірм-підрядників, повідомляють СВОЇ.Кривий Ріг, посилаючись на власні джерела.

ЗМІ також повідомляли, що співробітники Департаменту стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області провели масштабні обшуки у будівлі міськради Апостолового, магазинах «Вулик», які пов’язують з Осою, та помешканні одного із затриманих підозрюваних.

Андрію Осі та його «поплічникам» інкримінують кримінальні провадження за ч. 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 статті 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), а також статтею 366  (службове підроблення) ККУ. Якщо провину підозрюваних докажуть, фігурантам погрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Закриті джерела в ЗМІ також повідомляють, що за кримінальним провадженням переслідуються мер Апостолово, його дружина, депутат Ігнатенко і його  перший зам пані Василенко. Статті передбачають також конфіскацію майна.

ЗМІ повідомляють, що зараз фігуранти перебувають в ізоляторі. Зовсім скоро їм оберуть запобіжний захід.

Чекаємо на підтвердження або спростування від офіційних джерел та правоохоронних органів.

Читайте також:

У Кривому Розі зупинили авто з людиною, яку розшукують в іншій області;

Поліція Запоріжжя шукає жінку, яка покинула немовля у лісосмузі: малюк помер;

«Загиблі та поранені діти, десятки понівечених будинків…»: ситуація в Дніпропетровській області станом на ранок 29 вересня.

2022-09-29 22:15:00
true
Відео Дня






Архів Новин