Події
Мешканців Нікопольського та Криворізького районів просять не панікувати – з питною водою будуть всі

Мешканців Нікопольського та Криворізького районів просять не панікувати – з питною водою будуть всі

Підірвавши конструкції Каховської ГЕС, окупанти поставили під загрозу водозабезпечення одразу чотирьох областей країни. У тому числі й Дніпропетровської. Адже з водосховища, яке нині міліє, воду забирали одразу два райони регіону.

Але до ймовірних загроз Дніпропетровщина готувалася, адже від рівня наповненості Каховського водосховища залежить одразу два райони – Нікопольський та Криворізький. Про це на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС повідомив начальник ОВА Сергій Лисак.

«Нікопольщина та Криворіжжя забезпечені спеціалізованою технікою для підвозу води і системами доочистки. Кривий Ріг має резерв водопостачання за рахунок максимального наповнення Південного та Карачунівського водосховищ. Розроблена і проєктно-кошторисна документація із забезпечення міст Кривий Ріг, Марганець, Покров та Нікополь сталим водопостачанням. Всі розрахунки у Мінінфраструктури», – підкреслив він.

Начальник ОВА також звернувся до мешканців регіону. Закликав зберігати спокій та не створювати ажіотажу навколо питної води у торговельних мережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Дніпрі збираються на півтора місяця перекрити вулицю в центрі міста: подробиці;

Руйнування Каховської ГЕС можна прирівняти до ядерного удару: подробиці;

Вимагав 6 тис. доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності: у Дніпрі викрито слідчого одного із відділень поліції.

2023-06-07 10:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин