Події
«Ми втратили ціле покоління»: Загід Краснов висловив занепокоєння стосовно рівня освіти та моральних цінностей молоді

«Ми втратили ціле покоління»: Загід Краснов висловив занепокоєння стосовно рівня освіти та моральних цінностей молоді

Дніпровський політик, бізнесмен та меценат Загід Краснов висловив своє занепокоєння стосовно навчання української молоді в період з 2020 року та запропонував неординарну ідею вирішення цієї проблеми.

Відповідний допис зʼявився на його Facebook сторінці.

«Коли я дивлюся у завтрашній день нашої країни, мене засмучує, що ми фактично втратили ціле покоління молоді. Хто будуватиме майбутнє України?

Два роки пандемії, майже два роки війни, і мінімум рік-півтора попереду. Тобто діти у школах і вишах з 2020 року по теперішній час і до закінчення війни не отримали і не отримають нормальної освіти. Тобто це покоління неосвічених дітей.

А діти, які до цього часу закінчили школи та виші – де вони? Одні виїхали, хтось на фронті, але мінімум 100 тисяч – в «офісах», в кол-центрах. І це мене засмучує навіть більше, ніж неосвічені люди. Люди у молодому віці, коли формуються як особистості, займаються кидаловом і шахрайством.

Тобто ми маємо молодь у часовому діапазоні до 10-15 років, які не освічені і шахраї. Для держави це страшна річ. Особливо на тлі повної відсутності державної політики виховання молоді, коли в нас навіть матерщина стала нормою. Куди ми котимося?», – пише бізнесмен.

За словами Краснова, він би не порушував це питання, якби не мав відповіді, що ж з цим робити.

Політик впевнений, що аморальна людина не може любити свою країну. Саме тому інститут пропаганди моральних і сімейних цінностей має працювати, а не існувати для галочки.

А проблема кол-центрів, перш за все, полягає в неможливості заробити нормальні гроші.

«Я і до війни казав, що це питання вирішується елементарно. Аби не створювати конкуренцію вітчизняному виробнику, візьміть сектор економіки, який відсутній у нашій країні, тобто сектор високих технологій – виробництво чипів, комп’ютерів, цифрової чи побутової техніки. Ухваліть закон, яким звільніть інвесторів від усіх податків на 5-10 років, якщо вони відкриють виробничі потужності цих галузей в Україні.

Розуміючи що в час війни є ризик для інвестора, підійдіть до вирішення проблеми неординарно. Запропонуйте інвесторам збудувати підприємства поблизу кордону із Західною Європою, де обстрілювати точно не будуть – теж Закарпаття, де немає сьогодні навіть комендантської години та повітряних тривог. Єдина умова для інвесторів – якщо не європейські, то наближені до європейських зарплати. Запевняю, молодь не втікатиме за кордон, не побіжить в «офіси», а піде працювати туди», – пише Краснов.

В цей час, за словами політика, Верховна Рада ухвалює закони про марихуану, гральний бізнес чи перейменування вулиць.

«Але проблема з молоддю сама по собі не вирішиться. І яке майбутнє збудують люди, які навіть не мають базових знань з математики, зате добре навчилися дурити своїх співвітчизників?», – задається питанням Краснов.

Читайте також:

Шахрайство під приводом працевлаштування: 36-річному зловмиснику з Камʼянського району повідомили про підозру;

В Україні розширили перелік осіб, які можуть отримати виплати в разі загибелі військового;

Криворізькі патрульні повернули додому жінку, яка загубилась

2023-12-11 12:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин