Спорт
Життя
На Дніпропетровщині нагородили переможців обласного Кубку з міні-футболу

На Дніпропетровщині нагородили переможців обласного Кубку з міні-футболу

На Дніпропетровщині провели обласний Кубок начальника ОВА Сергія Лисака з міні-футболу серед профтехів. На церемонії закриття турніру нагородили переможців і призерів. Загалом участь у змаганнях взяли майже 200 юних спортсменів. 

«Дніпропетровщина має міцні футбольні традиції. А сам футбол в топі серед видів спорту. Ним в регіоні займаються понад 20 тис людей – дорослі й діти, професіонали й аматори. Обласний Кубок з міні-футболу проводимо, аби згуртувати нашу молодь», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай.

Протягом травня змагалися команди з 18 профтехів регіону. Відбіркові матчі проходили у Дніпрі, Кам'янському та Кривому Розі. У фіналі нагородили переможців та призерів. Кубки, медалі, подарунки отримали три найсильніші збірні.

Чемпіонами стали юні футболісти одного з центрів професійно-технічної освіти Дніпра. «Срібло» – у хлопців з Кам'янського. «Бронза» ще в однієї дніпровської команди. 

А ще під час церемонії нагородження визначили кращого гравця, воротаря, захисника, півзахисника та нападника.

«Завершились прекрасні футбольні змагання. За час турніру було багато крутих голів. А найголовніше командної роботи. Учасники – учні профтехів. Молодь, яка любить спорт, і яка незабаром представлятиме активну трудову спільноту», – наголосив голова асоціації футболу Дніпропетровської області Віктор Андрухів.

Дніпрянин Іван – майбутній верстатник широкого профілю. А ще капітан команди-переможниці. Футболом займається з молодшої школи. Каже, коли вступав до профтеху, найперше, дізнавався, чи є там футбольна команда. Одразу ж записався.

«Почули про Кубок. Тренер сказав, мовляв, хлопці, треба брати участь й перемагати. Суперники були сильні, здаватися не збиралися, але ми стали чемпіонами. Команда в нас сильна, зібрана. Намагаюсь вести її вперед», – сказав Іван. 

Федір – першокурсник з Кам'янського. Опановує професію столяра. Нападник зі збірної, яка зайняла друге місце.

«Грати за збірну свого ліцею – почесно. Задоволений «сріблом». Футбол – це рідний моєму серцю спорт. Емоції неймовірні, коли в руках цей кубок», – розповів юний футболіст. 

Обласний Кубок з міні-футболу серед профтехів планують проводити щороку.

2023-06-03 16:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин