Події
На Дніпропетровщині понад 20 майбутніх помічників ветеранів розпочали навчання

На Дніпропетровщині понад 20 майбутніх помічників ветеранів розпочали навчання

За пілотним проєктом Мінветеранів в області відібрали 21 майбутнього помічника ветерана. Вони розпочали навчання. Необхідні знання здобувають у спеціальному освітньому центрі. Напередодні з ними зустрівся начальник ОВА Сергій Лисак. 

«Перші майбутні помічники ветеранів пройшли всі етапи відбору. І вже розпочали здобувати необхідні знання у спеціальному освітньому центрі. Пізнаватимуть нюанси роботи з Героями, які повернулися з самого пекла війни, протягом трьох тижнів. Після стануть до виконання задач у своїх громадах», – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

Кожен помічник вестиме до 100 демобілізованих. Допомагатиме їм з працевлаштуванням і навчанням. Надаватиме юридичні консультації та сприятиме в оздоровленні, оформленні виплат, вирішенні житлових питань. 

«Реалізація цього пілотного проєкту важлива для ветеранів. Вони впевняться, що держава їх шанує. І особиста участь начальника ОВА у ньому – це також показник такого ставлення. Ми виправдаємо ваші сподівання та будемо вдячні за вашу підтримку у разі необхідності», – сказала майбутня помічниця ветерана Олена Кубарєва.

Сергій Лисак запевнив – ці фахівці завжди можуть розраховувати на його підтримку. Додав, що для своїх підопічних вони повинні стати друзями і психологами.

Загалом в області за пілотним проєктом планують підготувати 4 групи таких спеціалістів. А це 100 помічників ветеранів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Погрожував ножем 13-річній дівчинці: поліцейські Дніпра затримали зловмисника;

За тиждень у Кривому Розі виявлено 78 нетверезих водіїв;

У Запоріжжі поліцейські вилучили контрафактні цигарки та алкоголь на суму понад 216 тисяч гривень.

2023-10-03 19:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин