Події
На Дніпропетровщині відкрили перший в Україні Центр ветеранського розвитку

На Дніпропетровщині відкрили перший в Україні Центр ветеранського розвитку

У Дніпрі на базі одного з ВНЗ сьогодні відкрили Центр ветеранського розвитку. Перший в Україні. Тут демобілізованих оборонців навчатимуть цивільним професіям. А ще – готуватимуть помічників ветеранів, які допомагатимуть воїна адаптуватися до мирного життя. 

Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА. 

«Ми маємо створити всі умови, щоб наші ветерани, повернувшись до мирного життя, були інтегрованими у суспільство, громаду та працевлаштованими. Для цього їм потрібно багато речей. Перш за все – це здоров'я: фізичне та ментальне. Але після цього потрібно надати людині можливість отримати цивільну спеціальність. Для цього ми і відкриваємо сьогодні у Дніпрі Центр ветеранського розвитку», – зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

В освітньому хабі демобілізовані оборонці зможуть отримати знання з різних спеціальностей. Та головне тут готуватимуть й помічників ветеранів. Старт вже у липні.  

«Курс для них триватиме майже три місяці. Навчатимуть, як правильно комунікувати з ветеранами та їхніми родинами. Підкують і юридично. Аби помічник міг надавати воїнові конкретні і дієві поради. Ініціатива – Мінветеранів. І Дніпропетровщина – одна з чотирьох областей, де реалізують цей пілотний проєкт», – додав начальник ОВА Сергій Лисак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Закупили медикаментів більше ніж на 6 мільйонів грн: Фонд Краснова продовжує допомагати лікарням Дніпра та області;

Вілкул: Кількість постраждалих у Кривому Розі зросла до 40 людей;

У Кривому Розі 74-річний чоловік застряг в колодязі.

2023-06-16 10:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин