Війна в Україні
Економіка
Життя
Політика
На Дніпропетровщині з початку року приватизували 12 об’єктів державної власності.

На Дніпропетровщині з початку року приватизували 12 об’єктів державної власності.

З початку року нових власників отримали 12 об’єктів приватизації, розташованих на території Дніпропетровської області. До Державного бюджету України надійшли кошти в сумі 12 млн 194 тисячі гривень. 

4 учасники претендували на об᾽єкт соціально-культурного призначення – будівлю сіркводневої лікувальні у Дніпрі. Актив було  продано за 1 млн 242 тис гривень, без урахування ПДВ. За шлакоблочний гараж у селищі Царичанка змагалось 3 учасники,  ціна зросла  з 15,6 тис. до 50 тис. гривень.

Будівля сіркводневої лікувальні

8 травня відбувся аукціон з приватизації Єдиного майнового комплексу державного підприємства «Придніпровський експертно-технічний центр Держпраці» у місті Дніпрі. Підприємство здійснює технічний огляд, випробування, експертне обстеження, технічне діагностування машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та надає послуг в галузі навчання та підготовки кадрів. 

Придніпровський експертно-технічний центр Держпраці

За цей актив на аукціоні  змагались 3 учасники,  ціна зросла  майже у 3 рази ( з 14,6  млн  до 40 млн грн). Тепер переможець має сплатити вартість лоту і тільки після надходження коштів до бюджету підписується договір купівлі-продажу.

«Ми бачимо, що навіть у воєнний час місцевий бізнес готов інвестувати у власні міста та громади. Адже кожна гривня, вкладена у приватизацію, зміцнює економічний тил України і наближає нашу перемогу», – повідомили у пресслужбі Регіонального відділення Фонду держмайна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.  

Перелік об’єктів, які можна приватизувати в регіоні – у відкритому доступі. Там пакети акцій, держпідприємства, об’єкти соціальної сфери, нежитлові приміщення, недобудови.

Ознайомитися з інвестиційним меню регіону можна тут. Більше інформації про об’єкти приватизації на сайті.

2023-05-30 17:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин