Кримінал
Події
На Дніпропетровщині затримали учасників міжрегіональних постачальників зброї та наркотиків

На Дніпропетровщині затримали учасників міжрегіональних постачальників зброї та наркотиків

Правоохоронці провели спеціальну поліцейську операцію, в результаті якої затримали п’ять учасників злочинного угруповання, які організували виготовлення і збут метамфетаміну, займалися переробленням вогнепальної зброї та її подальшим продажем.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Дніпропетровській області.

Зловмисники діяли на території Дніпропетровської, Полтавської та Харківської областей. Щомісячно вони отримували близько мільйона гривень доходу. 

Правоохоронці провели десятки слідчих та оперативних заходів для документування злочинної діяльності фігурантів. В результаті було ліквідовано канали збуту наркотиків, викрито схему та встановлено всіх учасників - це 10 фігурантів віком від 35 до 40 років, більшість з яких були раніше засуджені та неодноразово потрапляли в поле зору поліції. 

19 липня за місцями мешкання та в транспортних засобах фігурантів були проведені понад 25  обшуків. У результати вилучено арсенал зброї та боєприпасів, сліп-пакети з психотропними та наркотичними речовинами, електронні ваги, банківські картки, інші речові докази їх причетності до злочинів, а також 5 транспортних засобів, понад 10 тис. доларів і  більш як мільйон гривень готівкою. 

Крім цього, за місцем мешкання одного з учасників групи виявлено токарський верстат, який використовувався для ремонту і переробки вогнепальної зброї.

Наразі організатор та чотири учасники угруповання  затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263  (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Стосовно інших - триває документування їхньої злочинної діяльності.

Читайте також:

У Новомосковську осквернили меморіал загиблим Героям: мер міста пообіцяв винагороду за встановлення осіб злодіїв;

Працевлаштування без військового квитка: які штрафи загрожують роботодавцям;

Отруївся продуктами горіння: у Вільногірську під час пожежі постраждав чоловік

2023-07-21 19:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин