Події
Кримінал
На Дніпропетровщині затримано шахраїв зі зброєю, готівкою та елітними машинами

На Дніпропетровщині затримано шахраїв зі зброєю, готівкою та елітними машинами

На Дніпропетровщині викрили 10 учасників злочинної організації, яка займалася шахрайством у великих розмірах. Вони створили сall-центри і продзвонювали людей по клієнтській базі банків. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

«За даними слідства, злочинна організація діяла на території Дніпропетровської області впродовж 2022-2023 років. Троє організаторів, у тому числі довірена особа «вора в законі» на прізвисько Лаша Сван, розробили спільний план заволодіння коштами громадян держав Європейського Союзу», - йдеться у повідомленні.

Шахраї представлялися співробітниками правоохоронних органів та іноземних фінансових установ. Вони обманювали потерпілих і дізнавалися їх конфіденційні фінансові данні. Гроші виводилися на підконтрольні рахунки. У більшості постраждали громадяни Латвії.

Попередньо, причетні отримували щомісячно 5 млн грн. доходу.

«Під час проведення 30 санкціонованих обшуків за місцем мешкання учасників та приміщень «сall-центрів» вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, грошові кошти у сумі 200 тис грн, чорнові записи, зброю та автомобілі. Загальна сума вилученого сягає 12 млн грн.

Наразі всіх учасників затримано у порядку ст. 208 КПК України. Прокурором скеровано до суду клопотання про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою», - кажуть в Офісі генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

У Новомосковську посеред вулиці помер чоловік;

У Кривому Розі порушник комендантської години залишився без автівки;

«Продали непрацюючий Iqos»: у Дніпрі чоловік з пістолетом влаштував стрілянину у магазині техніки;

2023-03-17 11:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин