Війна в Україні
Події
Життя
На Дніпропетровщину повертаються лелеки: гнізда вціліли завдяки працівникам ДТЕК

На Дніпропетровщину повертаються лелеки: гнізда вціліли завдяки працівникам ДТЕК

Птахи повертаються у рідні гнізда, що вціліли завдяки піклуванню енергетиків ДТЕК. Працівники Дніпровських електромереж протягом останніх 11 років встановлювали гнізда на спеціальні захисні платформи на електроопорах. Завдяки цьому гнізда збереглися. 

Лелеки часто облаштовують гнізда на електроопорах поблизу будинків людей. Але таке сусідство може бути небезпечним як для птахів, так і для електромереж. Обрушення гнізд може призвести до пошкодження електродротів та зникнення світла в прилеглих будинках. 

Саме тому енергетики вирішили виготовити спеціальні захисні металеві платформи, щоб переносити на них гнізда та закріплювати їх на опорі. Так і птахам нічого не загрожуватиме, і мешканці будуть із надійним електропостачанням.  

У 2023 році працівники ДТЕК спрямовують всі зусилля на відновлення електропостачання після бойових дій. Але й продовжують дбати і про захист птахів. Зокрема, у березні ще одне гніздо укріпили у Синельниківському районі.  

За останні 11 років енергетики встановили по області вже 200 безпечних платформ для лелек, а також близько 40 штучних гніздівель для хижих птахів.

Читайте також: У Дніпрі назвали дату завершення опалювального сезону;

Новий закон: військовим не обов’язкова вища освіта, щоб отримати офіцерське звання.

2023-03-21 16:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин