Війна в Україні
На Харківщині, захищаючи Україну, загинув 21-річний помічник машиніста електровоза Микита Жеребцов з Дніпра

На Харківщині, захищаючи Україну, загинув 21-річний помічник машиніста електровоза Микита Жеребцов з Дніпра

Достойну відсіч ворогу дають наші бійці ЗСУ. Серед них і 21-річний Микита Жеребцов, який працював помічником машиніста електровоза локомотивного депо Нижньодніпровськ-Вузол регіональної філії «Придніпровська залізниця». Він загинув 30 серпня поблизу Дементіївки на Харківському напрямку.

Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

Микита виріс у залізничній родині. Активно займався спортом. Закінчив Дніпровський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Потім вступив до Дніпровського професійного залізничного ліцею.

У депо пропрацював трохи менше року й був призваний на строкову службу до Національної гвардії України. У жовтні 2021 року уклав контракт.

Підрозділ Нацгвардії, де служив Микита Жеребцов, базувався на блок-посту поблизу с. Благодатне Волноваського району на Донеччині. Тут 24 лютого він прийняв перший бій з ворогом. Далі було теж чимало зіткнень з рашистами.

Наприкінці липня підрозділ перекинули на Харківський напрямок, де активно готувалися до наступу. 30 серпня поблизу населеного пункту Дементіївка Микита загинув, виконуючи бойове завдання. У цей день ранком він написав матері, що в нього все добре…

Героя-залізничника поховали з військовими почестями на алеї слави Краснопільського цвинтаря Дніпра. Це гірка втрата для батьків, молодшого 12-річного брата Сашка, близьких людей та для колективу депо.

Читайте також: В Жовтих Водах на Дніпропетровщині подорожчає вивезення сміття;

На трасі Дніпро-Харків фура перекинулася на дах;

2022-09-13 20:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин