Кримінал
Події
Нацполіція викрила міжнародний наркосиндикат із прибутком у 135 мільйонів гривень на рік

Нацполіція викрила міжнародний наркосиндикат із прибутком у 135 мільйонів гривень на рік

Угруповання із 44-ох учасників діяло на території м. Києва, Миколаївщини та Дніпропетровщини. Зловмисники реалізовували кокаїн, екстазі, канабіс, MDMA, гашиш, кетамін та амфетамін. 

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

Зловмисники налагодили канал постачання наркотиків і психотропів із країн ЄС на територію України. Збували свою продукцію гуртовими партіями довіреному колу осіб. За «товар» клієнти розраховувались криптовалютою.

Вчора, 19 грудня, правоохоронці провели 58 одночасних санкціонованих обшуків, в результаті яких виявили 330 грамів кокаїну, 564 грами амфетаміну, 200 грамів солей A-PVP, 1236 пігулок екстазі, 100 марок ЛСД тощо.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становить понад 5 мільйонів гривень.

Встановлено, що організували наркобізнес троє чоловіків віком від 27-ми до 30-ти років. Вони залучили до злочинної діяльності ще двох жителів столиці, котрі «працювали» безпосередньо керівниками організованої злочинної групи. Загалом, до складу угруповання входило 44 учасники. Кожен з них відповідав за свій напрямок: організація, перевезення, фасування наркотиків та психотропів, їх збут і контроль обігу коштів.

15 членів наркосиндикату правоохоронці затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже повідомили їм про підозру за контрабанду наркотичних засобів та психотропних речовин вчинені у складі злочинної організації та за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах вчинені організованою групою Кримінального кодексу України.

Читайте також:

35 тонн фальсифікату: БЕБ викрило підпільне виробництво пального у Кривому Розі;

На Нікопольщині запроваджено світломаскування в режимі повного затемнення;

Поліція Кривого Рогу затримала підозрюваного у розбійному нападі на касира банку

 

 

 

 

 

2023-12-20 18:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин