Спорт
Найбільший титул у кар'єрі: Тенісистка Людмила Кіченок з Дніпра в парі виграла турнір WTA 1000 в США

Найбільший титул у кар'єрі: Тенісистка Людмила Кіченок з Дніпра в парі виграла турнір WTA 1000 в США

Українсько-латвійська пара Людмила Кіченок та Єлена Остапенко перемогли у фіналі турніру WTA 1000 у Цинциннаті (США). Дівчата перемогли Ніколь Мелікар-Мартінес/Еллен Перес (США/Австралія) з рахунком 7:6(5), 6:3. Людмила Кіченок вперше в кар'єрі виграла парний турнір серії WTA 1000. Турнір з призовим фондом $2,527,250 проходив у Цинциннаті (США) 15-21 серпня.

Про це повідомляє портал «Великий теніс України».

Фінальний поєдинок тривав майже 1,5 години. Кіченок і Остапенко подали 2 подачі навиліт, припустилися 8 подвійних помилок, реалізували 4 з 5 зароблених брейк-поінтів і програли 2 гейми на своїй подачі.

Людмила Кіченок та Єлена Остапенко виграли другий спільний титул у сезоні, вчетверте потрапивши у фінал. Два фінальні матчі цього року їм не довелося грати – у Бірмінгемі відмовилися їхні суперниці, а в Істборні довелося знятися самим. Ще один фінальний поєдинок тенісистки програли на турнірі WTA 500 у Дубаї.

Для Людмили Кіченок це найбільший титул у кар'єрі у першому фіналі на змаганнях WTA 1000. Вона стала першою українською тенісисткою, кому вдалося виграти титул на змаганнях цієї категорії у парному розряді. Усього тепер на рахунку Кіченок 7 парних титулів WTA, які вона виграла з чотирма різними напарницями - із сестрою Надією Кіченок (3), з Єленою Остапенко (2), з Макото Ніномією (1) та Андрієм Клепач (1).

На рахунку Єлени Остапенко тепер 6 парних титулів WTA та 2 з них на змаганнях WTA 1000 (Доха-2020). Латвійська тенісистка свої турніри вигравала з 5 різними напарницями: Людмила Кіченок (2), Алісія Росольська (1), Габріела Дабровскі (1), Ракель Атаво (1) та Катерина Синякова (1).

Завдяки перемозі в Цинциннаті Людмила Кіченок вперше підніметься на 11 місце у парному рейтингу (+6), а Єлена Остапенко дебютує у топ-10 парного рейтингу, посівши 9-й рядок (+6). У чемпіонських перегонах сезону на потрапляння на Підсумковий чемпіонат WTA українсько-латвійська пара тепер посідає друге місце, поступаючись лише 51 очко Габріеле Дабровські та Джуліані Олмос.

Фото: j48tennis.net

Читайте також: Спортсменка з Дніпра взяла «бронзу» на чемпіонаті Європи з легкої атлетики;

Хочемо грати в Кривому Розі: Футбольний клуб «Кривбас» заявив на сезон 2 стадіони в Україні;

«Дніпро-1» програв кіпрському АЕК з рахунком 1:2 у кваліфікації Лігі Європи;

Плавці з Дніпра, Кривого Рогу та Запоріжжя встановили національний рекорд на ЧЄ в Італії.

2022-08-22 12:00:00
true
Відео Дня






Архів Новин